Merhaba sevgili SineBlog okuyucuları iyi bayramlar! Bu hafta sizler için vizyonun nabzını tuttum ve iki yeni yapımı tanıttım. Bir dizimiz ve bir belgesel dizimiz bu hafta Netflix’te vizyona girdi. Dizimiz bir çizgi romandan uyarlanan ve birinci sezonu çokça beğenilen, ikinci sezonu merakla beklenen başarılı bir yapım. Belgesel dizimiz ise beşinci sezonuyla izleyiciyle buluşan, spor dünyasına ışık tutan, sporcuların zorlu maratonlarına şahit olabilmenize olanak sağlayan güçlü bir belgesel. İki yapımı da keyifle izleyeceğinizi umarak yazdım. İzleyeceklere keyifli seyirler diler, ekran karşısında hoş vakit geçirmenizi temenni ederim.

The Umbrella Academy

Amerikan bilimkurgu dizisi olan The Umbrella Academy ikinci sezonuyla bugün izleyicilerinin karşısına çıktı! İlk sezonu 15 Şubat 2019’da yayınlanan dizimizin merakla beklenen ikinci sezonu 31 Temmuz itibariyle Netflix’te yerini aldı. Gerard Way’ın Eisner ödüllü çizgi romanından uyarlanan dizinin ilk sezonu ufak tefek eleştirilere maruz kalsa da bir hayli beğenilmişti ve yeni sezonunda aynı etkiyi yaratacak mı soruları eşliğinde yeni bölümler bekleniyordu. Yeni sezonun açılış sahnesinin yayınlanmasının ardından The Umbrella Academy bazı sorularımızı cevaplandırır nitelikteydi. Evet yeni sezonda da bizleri aksiyon dolu, başarılı ve bir solukta izleyeceğimiz bir yapım beklemekteydi!

Dilerseniz dizimizin konusundan da ufaktan bahsedelim; İlk sezonu izleyenler hatırlayacaktır dizide 7 çocuk vardı. Fakat bu çocuklar özel yetiştirilmiş çocuklardı. Bu çocuklar dünyanın çeşitli yerlerinde hiçbir hamilelik belirtisi göstermeyen bazı kadınların ardı ardına süper güçlere sahip olarak doğurdukları bebeklerden hayatta kalanlardı. Zengin ve çılgın bir girişimci olan Sir Reginald Hargreeves bu 7 bebeği bulup evlat edinmeye karar verir ve bu çocukları ”Şemsiye Akademisi” adını verdiği okulda çok sıkı bir şekilde yetiştirir. 1989 yılında dünyaya gelen ve birer süper kahraman olarak yetiştirilen bu 7 kardeş yıllar sonra dünyayı kurtarmak için bir araya gelecektir ve dizide yeniden bir araya gelen kardeşler anlatılacaktır. Bir araya gelen sıra dışı yeteneklere sahip kardeşler şaşırtıcı aile sırlarını ve insanlığı bekleyen yakın bir tehdidi açığa çıkaracaklardır. Bu uğurda da ellerinden geleni yapacaklardır ve birçok zorlukla karşılaşmalarına rağmen pes etmeyerek, dünyanın da 8 gün sonra yok olacağını bilerek mücadele ederler.

Evet bu kardeşler 8 gün sonra dünyanın yok olacağını açığa çıkarıp zorlu bir o kadar da aksiyon dolu bir maceraya atılırlar ve üstesinden gelirler. 2. sezonda ise kardeşlerin 1960’ların Dallas’ında 3 yıllık bir periyoda dağılmış halde olacaklar ve şimdiki zamana dönmeye çalışacaklardır. Fakat bunun için uğraşırlarken bir yandan da Sovyet Rusya ile ABD’nin savaşını engellemeye de çalışacaklardır. Peki ya 7 kardeşin bu uğurda verdikleri çaba nasıl sonuçlanır dersiniz? Heyecanla izleyip öğrenmeliyiz! 2. sezonu da tıpkı ilk sezon gibi 10 bölümden oluşan dizimizin yeni isimlerinde eklenmesiyle oluşan oyuncu kadrosundan bahsedecek olursak: Ellen Page, Tom Hopper, David Cataneda, Marin Ireland, Ritu Arya, Emmy Raver-Lampman…

Last Chance U

Last Chance U, Netflix tarafından üretilen Amerikan belgesel dizisidir. 5 sezondan oluşan belgeselin son sezonu 28 Temmuz’ da Netflix’te yerini aldı ve belgesel severlerle buluştu. Last Chance U serisi yaşamlarında sorun yaşayan ve yapı bulmakta zorlanan çeşitli üniversite sporcularına odaklanıp onlara şans vermeye (son şans!) odaklanır. Laney College’ da Netflix’in popüler ”Last Chance U” belgesel dizisinin yeni sezonunda öne çıkan okulu olarak seçildi ve başarılı, umut vaat eden futbolculara yer verildi.

Oakland’da bulunan Laney Üniversitesinde koç olan John Beam sporculara hedeflerine ulaşabilmeleri için sıkı ve zorlu bir maratonda eğitime başlatır . Fakat ne yazık ki sporcuların tek sorunu bu zorlu eğitim olmayacaktır. Eğitimleri boyunca konaklama dahil tüm harcamaları kendilerine ait olacak ve bu bazı sporcuları fazlasıyla zorlayacaktır. John Beam’ın koçluğunda gerçekleşecek bu zorlu ve hayli sorumluluk gerektiren yolculukta sporcuların başına neler gelmiş dersiniz? Belgeselimiz sporcularında hayatlarına odaklanarak bizlere sporun zorluklarını ve yaşamlarını nasıl etkilediklerini anlatacak. Hırs ve başarının birleştiği 8 bölümden oluşan belgesel dizimiz spor severleri Netflix’ e bekliyor!