Sineblog, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan, fakültemizin ve ülkemizin diğer üniversitelerindeki öğrenci ve akademisyenlere açık olan bir sinema çalışmaları platformudur.

Amacımız, sinema çalışmalarıyla akademik çerçevede ilgilenen katılımcıların olabildiğince geniş bir çerçeve içerisinde, akademik teşvik veya atama yükseltme  endişesi taşımaksızın, görüşlerini ve değerlendirmelerini kelime sınırı olmaksızın yayımlamalarına ve paylaşmalarına olanak sağlamaktır.

Blogumuzdaki yazılar, ana sayfada da görülebileceği gibi, birçok etikete yayılmış olup-etiketler yayınlanacak materyalin çeşitliliğine göre arttırılabilecektir- görsel malzeme kullanımına -söz konusu film/filmlerin en az bir afişinin kullanılması gerekmektedir- herhangi bir sınır konulmamıştır.

Katkılarınızda genel olarak akademik bir üslup kullanmanız, dip ya da son not kullanımınızı yazınız içinde tutarlı biçimde sürdürmeniz, (varsa) referanslarınızı eksiksiz olarak belirtmeniz önem taşımaktadır. Yazınızda ayrımcılık, nefret söyleminin her hangi bir türünü üretmemeye özen göstermenizi rica ederiz.

Yazınızın konusu olan filme/filmlere yönelik görsel malzemeye yazınızın içinde link vermeniz-YouTube, Vimeo gibi- mümkündür.

Yazılarınızın değerlendirilebilmesi için öncelikle blogumuza üye olmanız ve sonrasında yazınızı sisteme görsellerle birlikte yüklemeniz gerekmektedir.