Tving (Kore online platform kanalı), Aralık ayında, 2023 yılında belgesel dizi ile “K-pop generation” serisini yayınlayacağını duyurdu. Bu belgesel dizisinde, K-pop endüstrinde olan ve kendi çabalarıyla ortaya çıkan sanatçıların yer aldığı kadın gruplardan; K-pop sanatçılarının  farklı ve çeşitli hikayelerine kadar farklı konuklar seyirciyle buluşuyor.

Tving , “K-pop Generation” belgeseliyle ilgili: “(Gösteri) önceki K-pop belgesellerinin yerel perspektiflerinin ötesine geçecek ve K-pop’un mevcut etkisini vurgulamak için Tokyo, Osaka, Los Angeles, New York ve San Diego’daki hayranlar ve uzmanlarla çok sayıda röportaj sunacak.” diyerek programı tanıttı.

Belgeselin ortak yapımcılığını, 2022’de BroadCast WorldWide’da en iyi web belgeselini kazanan bir belgesel yapım şirketi olan Film Faktura ve çok sayıda Mnet ve JTBC müzik  programlarından bilinen  Mushroom Company üstleniyor.

Aynı zamanda belgesel dizisinde, HOT’tan Kangta, Super Junior’dan Leeteuk, EXO’dan Suho ve Mamamoo’dan Hwasa gibi farklı kuşaklardan en iyi K-pop sanatçılarının yanı sıra 2PM, TXT, ENHYPEN, IVE ve Le Sserafim üyeleri yer alıyor.

“K-pop Generation” belgeselinde sadece Kore’de olan Koreli sanatçılar değil,  Filipinler’den SB19, Japonya’dan JO1 ve NiziU dahil olmak üzere K-pop’tan ilham alan Koreli olmayan pop müzik grupları da dizide yer alıyor ve K-pop’un geleceğini ve bunun genel müzik endüstrisi üzerindeki etkisini anlatıyorlar. Cha Woo-jin, Kim Yoon-ha, Young, Gifted & Wack’in kurucusu Hava Qquq gibi müzik ve pop kültür eleştirmenleri, K-pop müzik sektörü hakkındaki görüşlerini paylaşmak için hikaye yapımcıları olarak gösteride yer alıyor.

Görsel kaynaklar: https://koreajoongangdaily.joins.com/2023/01/26/entertainment/kpop/Korea-Kpop-Documentary/20230126153112742.html

Kaynak: https://www.koreatimes.co.kr/www/art/2023/03/398_342698.html

Tanıtım: https://www.youtube.com/watch?v=y1z1EV7tn3M