Sevgili SineBlog okuyucuları merhaba! Bizler Ağustos ayını karşılarken Netflix de sizleri yeni yapımlarıyla karşıladı. Ben de sizler için bu hafta vizyona giren iki yapımı seçip anlatmaya çabaladım. İlki üçüncü sezonuyla izleyiciyle buluşan pek başarılı bulamadığım keyifsiz dizimiz The Rain. Dizimiz yağmur suyuyla bulaşan bir virüsten korunmaya çalışan bir takım genç etrafında dönmekte. Bir diğer yapım ise Nicolas Anelka’nın hayatına odaklanan, bizlere başarılı bir futbolcunun hayatından ve anlaşılmayan unsurlarından bahsedecek belgesel filmimiz Anelka: Misunderstood. İzleyeceklere keyifli seyirler diler, ekran karşısında hoş vakit geçirmenizi temenni ederim.

The Rain

The Rain drama türünde olan, Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen ve Christian Potalivo tarafından oluşturulan bir Netflix dizisi. İlk sezonu 4 Mayıs 2018′ de yayınlanmış dizimiz 6 Ağustos günü üçüncü sezonu ile izleyici karşısına geçti. Dizi, Danimarkalı iki kardeş olan Simone ve Rasmus’un etrafında döner. Bu kardeşler İskandinavya’da yaşar ve orada garip bir virüs baş gösterir. Bu virüs yağmur tarafından taşınan ve ölümcül bir virüstür! Yağmur tarafından taşınan bu virüs İskandinavya’daki neredeyse tüm insanları yok etmeye başlar. Simone ve Rasmus kardeşler ise çözümü bir sığınakta saklanmakta bulurlar ve o sığınakta 6 yıl saklanmak durumunda kalacaklardır. Altı yılın ardından hem bilim adamı olan babalarını aramak hem de sağ kalabilen diğer gençlere katılarak güvenli bir yer arama amacıyla sığınaktan çıkarlar. Bu genç ekip sorularına yanıt aramak için pek çok tehlikeyle karşılaşmalarına rağmen vazgeçmez ve yollarına devam ederler. İlk durakları İsveç’teki genel merkez olacaktır fakat yolculukları bir hayli zor geçecektir. Ama tek zorluk bununla da sınırlı kalmayacaktır.

Genç ve bir hayli aptal üyelerin birleşimi olan bu grubumuz kendi aralarında da sorunlar yaşayıp pek çok kez tartışacaklardır. Gençlere aptal sıfatını kullanmamın kaba bir tabir olduğunu düşünebilirsiniz ama beni mazur görün izleyince anlayacaksınız, gerçekten aptallar! Üçüncü sezona kadar dayanıp izleyeceğinizi de düşünmediğim bir dizi aslına bakarsanız. Peki bunu neden söylüyorum; ilk eleştirim dizinin zaman kavramıyla ilgili. Az evvel bahsettiğim gibi bu kardeşler 6 yıl bir sığınakta yaşamak zorunda kalıyorlar ve ne hikmettir ki geçen zaman onların bedenlerinde bir değişim oluşturmuyor. Aksine yıllar geçtikçe gençleşiyorlar. İkinci eleştirim oyunculara olacak. Oyuncular hem role yakışmamış tiplerden seçilmiş hem de başarısız oyuncular karaktere can vermiş ne yazık ki! Son eleştirim ise dizimizde yaşanan bir mantık hatasına olacak. Bu mantık hatası da öyle görmezden gelebileceğimiz türden de değil maalesef. Yağmurdan ve sudan var gücüyle kaçan bu insancıklarımız altı yıl boyunca susuz nasıl yaşamışlar dersiniz? Merak ettiniz değil mi?… Kim bilir belki de dizimiz bu sorunuza yanıt vermemek için üçüncü sezonuyla ekranlarınıza ulaşmıştır! Ben diziyi bu gibi sebeplerle çok beğenmesem de ilgisini çekecekler ve iki sezonu izleyip üçüncü sezonu bekleyenler olabilir. Dizimiz yayında izlenmeyi bekliyor.

Anelka: Misunderstood

Türkçeye, ”Anelka: Yanlış Anlaşıldı” olarak çevrilen, Eric Hannezo tarafından yönetilen bir belgesel film. Ünlü futbolcu Nicolas Anelka’nın hayatına ve kariyerine odaklanan belgeselimiz dünya devi kulüplerde başarılara imza atmış, zorluklara göğüs germiş, verdiği kararlarda pişmanlıklar yaşamış ve maruz kaldığı bir takım düşmanlıklarla baş etmeye çalışmış bir futbolcunun yaşamına derinlemesine odaklanıyor. Anelka futbol dünyasında forvet yeteneğiyle tanınan tarihin önemli futbolcularından biridir. Fakat bazen yanlış anlaşılmalara ve polemiklere sebep olan bir futbolcu olarak adından söz ettirmiştir. İşte bu belgesel de tam da bunun için ekranlarınıza taşınmıştır: Yanlış anlaşılmaları ve polemiklere kurban giden başarıları gün yüzüne çıkarmak!

Belgesel, futbolu takip etmeyenler için bile ilgi uyandıracak ve beklentileri karşılayacak türden olduğunu belirtmek isterim. 94 dakika süren sürükleyici bir yapım olan belgeselimiz 5 Ağustosta Netflix’te belgesel kategorisinde izleyiciyle buluştu ve bizlere şu sorumuzun cevabını vermeye çabaladı: Anelka anlaşılmaz mı, benzersiz mi yoksa her ikisi de mi? Bir dönem Fenerbahçe’de de oynamış olan bu başarılı futbolcunun hayatına odaklanan yapımı izleyeceklere keyifli seyirler diler, dolu dolu 94 dakika geçireceğinizi umarım.