Sevgili SineBlog okuyucuları, sizler için ”Bu Hafta” köşesinde keyifle izleyeceğinizi umduğum iki dizi seçip anlatmaya çabaladım. İkisi de drama ve İspanya yapımı olma özelliğini taşıyan dizilerin ilki; ”Warrior Nun” bir çizgi romandan uyarlama olan, doğaüstü olaylarla bezenmiş bir dizi. İlk sezonu 2 Temmuz’da, 10 bölümüyle izleyenleriyle buluştu. İkincisi ise; ”Las Chicas Del Cable’,’ 2017 yılından bu yana Netflix tarafından üretilen ve hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaşmış olan dönem dizisi. 3 Temmuz’da 5. sezonun son kısmıyla izleyicileriyle buluşan dizi, 1920′ lere ışık tutan olaylarıyla şimdi Netflix’te!

Las Chicas Del Cable

Bir diğer adıyla “Cable Girls” yani “Kablolu Kızlar”, Nisan 2017’den bu yana Netflix tarafından üretilen İspanyol yapımı dönem draması dizisi. Ramon Campos ve Gemo R. Neira tarafından yaratılan yapım 1920′ lerin İspanya’sına adeta ışık tutar. Konusunu 1928′ de Madrid’ de bir telefon şirketinin faaliyete başlamasının ardından, orada çalışan dört kadının yaşadıkları oluşturuyor. Bu dört kadının şirket için çalışmaya başlamasının ardından değişen hayatları tüm çıplaklığıyla anlatılıyor. 4 kadının her biri farklı hayatlar yaşamakta ve çok farklı hayallere sahip kadınlardır. Ancak gün geçtikçe bu grup içerisinde yakın dostluklar geliştirirler.

Dizi dönemin koşullarını ve o dönemde kadınların yaşadıkları zorlukları gözler önüne sermesi açısından da oldukça önemli. 1920’lerde İspanya’ da çalışan kadınların karşılaştığı zorlukları ve özellikle erkek egemen bir toplumda İspanyol kadınlarının haklarına yönelik ciddi kısıtlamaları ortaya koyan bir dönem dizisi. 3 Temmuz’da 5. sezonun 2. kısmı Netflix’te izleyicisiyle buluştu. Bu sezon, dört kadının dünyanın geri kalanının bir yansıması olarak İspanya’daki tüm kadınlar için savaşmaya başladıkları bölümlere ev sahipliği yapmakta! Dizinin kuşaklar arası bir çekiciliğinin olduğunu da belirterek sizlere oyuncu kadrosunu takdim ederim; Blanca Suarez, Ana Ferandez Garcia, Nadia de Santiago, Maggie Civantos…

Warrior Nun

Türkçeye ”Savaşçı Rahibe” olarak çevrilen fantezi drama dizisi. Ben Barry’nin çizgi romanından uyarlanan dizi Ava adlı bir genç kızın etrafında dönüyor. 19 yaşındaki bu kız bir gün gözlerini morgda açar ve orada Hale taşıyıcısı olarak şeytan avcısı rahibelerin gizli tarikatına seçildiğini ve süper güçlere sahip olduğunu öğrenir. Ava gizem dolu olaylarıyla ve bir grup arkadaşıyla birlikte yeni var oluşunun doğaüstü yönlerinden korunmanın yollarını arar. Ve işinin çok zor olduğunun da farkındadır.

Çekimleri İspanya’nın bir çok yerinde gerçekleşen dizinin yaratıcısı Simon Barry. Oyuncu kadrosunda ise başarılı oyuncu, aynı zamanda Ava karakterine can veren Alba Baptista, Toya Turner ve Lorena Andrea gibi isimler yer almakta. Yeni yetenekleri karşısında kafası karışık, bir o kadar da heyecanlı olan Ava’nın boyunu aşan işlere karıştığı ve gizem dolu hikayesi 2 Temmuz itibariyle Netflix’te izleyicisiyle buluştu. 10 bölüm boyunca, içerisinde doğaüstü olayların bolca bulunduğu diziyi izlemek isterseniz, hele bir de fantezi seviyorsanız tam sizlik!