Sevgili SineBlog okuyucuları, bu hafta Netflix için dolu dolu bir hafta! Ben de sizler için iki başarılı yapımı seçip anlatmak istedim. Bunlar yetişkin animasyon dizisi olan ”Hoops” ve dijital oyun dünyasının yaratılış yıllarına gidip yaratıcılarından oyunları dinleme fırsatı elde edebileceğiniz başarılı bir belgesel dizi “High Score”. Ben ikisini de izlerken ve yazarken çok keyif aldım. Sizlerin de aynı keyfe varacağınızı umuyorum. İzleyeceklere keyifli seyirler diler, ekran karşısında hoş vakit geçirmenizi temenni ederim!

Hoops

Hoops, Ben Hoffman tarafından oluşturulan Amerikan yapımı animasyonlu bir sit-comdur. 10 bölümden oluşan bu animasyon, hareketli sitcom komedi türünde olup iddialı bir yapım olarak adından uzun süre söz ettirecek türden. Peki adından uzun süre söz ettireceğini neye istinaden söylüyorum, onu açıklamaya çabalayayım. Netflix’in yetişkinler için olan animasyonlarına şöyle bir baktığımda neredeyse hepsinin alt metinlerinin olduğunu, üzerinde çok da durulmayan hataları dile getirdiklerini, üstelik bunu yaparken de çok net ve keskin bir dil kullandıklarını gözlemledim. Ve aslında Netflix’in yetişkin animasyonlarını ekranlara taşımasının sebebinin de bu olduğunu düşünmüyor değilim. Hoops da alt metni olan ve sert mizaca sahip bir sitcom olması sebebiyle düşüncelerimi destekler nitelikte. Konusundan bahsedecek olursam, olay bir lisede geçmekte ve lisenin fazlasıyla küfürbaz ve huysuz bir basketbol koçu bulunmakta. Bu koçun hayattaki tek amacı bazı maçları kazanmak, eski karısını ayrıldığına pişman kılmak ve babasını kızdırmaktır. Fakat okuldaki basketbol takımı berbat bir takımdır ve koç elindeki bu berbat takımı adam edebilirse üst liglerde kendine yer bulabileceğini umut etmeye başlar. Bunun için de okulun en uzun boylu öğrencisini takımına katılması için ikna etmeye çalışır.

Okulun en uzunu olan Matty koçun ısrarlarıyla takıma dahil olur ve ilk zamanlar takımla bağ kurmakta zorlanır. Fakat tek sorunu takıma alışmak olmayacaktır. Hayatındaki birçok şey takıma dahil olmasıyla değişecektir. İlişkisi, dersleri, ailesiyle olan iletişimi… Koç Hopkins hırslı ve kazanma odaklı olduğundan dolayı rakiplerine de takmış durumdadır ve kendi takımına odaklanıp tüm enerjisini takım üyelerine harcamak yerine gözü daima rakiplerindedir. Bu da enerjisinin sönmesine ve belki de başarısızlığa yol açacaktır. Takımın son durumunu görmeyi eminim sizler de merak ettiniz! O halde izlemeye başlamaya ne dersiniz? 21 Ağustos’ta Netflix’te yerini alan animasyonlu dizimizin seslendirme ekibi de sizlere tanıdık gelebilir. Fakat bu sesleri izledikçe tanıyacağınızı bildiğim için isimlerinden bahsetmeyeceğim. Yalnız çok başarılı oyuncular olduklarını söylemeden edemiyorum. Sizler de bir lisenin basketbol takımına farklı bir bakış açısıyla bakmak ister ve bunu da animasyon komedisi vasıtasıyla deneyimlemek isterseniz Hoops tam size göre. Keyifli seyirler!

High Score

High Score, France Costrel tarafından oluşturulan Netflix belgesel dizisidir. Konusunu ilk video oyunlarının geliştiricileri ve yaratıcılarının hikayeleri ve röportajları oluşturur. Modern dünyamızın büyük bir eğlence aracı olan ve çok sayıda kullanıcısı olan oyunlar nasıl bir serüvenden geçti de bugünkü popülerliğine ve başarısına ulaştı, merak ettiniz mi hiç? İşte bu belgesel sizlere oyun tarihinin ilk günlerinde yaşananlara, oyun dünyalarını ve karakterlerini yaratan gerçek kahramanların gözünden anlatıyor. Oyunlardaki dünyalara ve karakterlere hayat veren yenilikçi insanların görüşlerini yansıtan yapım klasik video oyunlarının geçmişine ışık tutması hasebiyle oldukça önemli!

Aslına bakarsanız dijital oyunlar 1960’lı yıllara kadar dayanan eski bir tarihe sahiptir. Fakat popülerliğinin ve kullanıcı sayısının artışını 1980’li yıllarda yaşamıştır. Günümüzde ise en çok kullanılan eğlence araçlarının başında bu dijital oyunlar gelmekte ve çokça müptelası bulunmakta. Hatta uğruna saatlerini bu oyunlara harcadığını bildiğiniz bir tanıdığınız kuvvetle muhtemel vardır. İşte en çok da böylelerinin heyecanla izleyeceğini düşündüğüm belgeseli izlemelerini tavsiye eder ve oynadıkları oyunlara bir de yaratılma aşamasından bakmalarını dilerim.