Güney Kore’de genç yetişkinlerin karşılaştığı zorlukları konu alan K-drama dizisi My liberation Note, Seul’de çalışan ve her gün uzun bir yol mesafesi ile işe gidip gelen üç kardeşi konu alıyor. Üç kardeşin yaşamını anlatan dizinin temalarından birisi, Güney Korelilerin belirli bir yaşa gelmeden evlenmek için hissettikleri.

My Liberation Note, dört yıl önce oldukça fazla bir beğeni alan ve başrollerinde IU, Lee Sun-gyun gibi oyuncuların yer aldığı My Mister’dan dizisinden sonra, yazar Park Hae-young tarafından yazılan gerçek hayattan bir hikayesi olan aile dizisi.

Güney Kore kırsalında üç yetişkin kardeş olarak,  Kim Ji-won, Lee Min-ki ve Lee El yer alıyor. Karakterlerin, günlük hayatlarında çalışmak için her gün Seul’e gidip gelen uzun yolculukları ve bu yolculuklar sırasında yaşadıkları olaylar ve karakterlerin hayalleri yer alıyor. Kim Ji-won (Mi-jung) ve Lee El (Ki-jung) ofiste çalışırken, Lee Min-ki (Chang-hee) rutin bakım yapmak için şehirde yer alan marketlere gidiyor. Günün sonunda hepsi Seul’den uzak köylerine dönüyor. Yolculukları o kadar uzundur ki, üç kardeş, son treni kaçırdıklarında eve gitmek için taksi parasını üçü ancak ödeyebilmektedir.

Kardeşlerden birisi olan ve marketlerde bakım yapan Chang-hee (Lee Min-ki), dizide iş hayatına uyum sağlamada zorlanan bir karakter olarak yer alıyor. Bunun nedenlerinden birisi, yaşadığı köyün uzaklığı ve bu uzaklıktan dolayı şehirdekilerin yaşamak için burayı tercih etmemesi. Aynı zamanda, uyum sağlamada zorlanmasının bir diğer nedeni de yaşadığı yerin sosyal ve coğrafi koşullarıyla ilgili hayal kırıklığı oluşturmasından  kaynaklanıyor.

Kardeşlerden diğeri  Mi-jung (Kim Ji-won), büyük bir şirkette çalışan ve sahip olduğu işi ile kardeşler arasında en iyisi olarak görülüyor. Şirket o kadar büyüktür ki çalışanlarına çok çeşitli grup etkinlikleri ve çalışanlar arasında sosyalleşme fırsatı sunmaktadır ama Mi-jung bu etkinliklerin hiç birisine katılmamaktadır.  Bu da onun diğer çalışanlar tarafından dışlandığı anlamına gelmektedir.

Ayrıca dizide üç kardeşin dışında yer alan Mr. Gu (Son Suk), kardeşlerin babası için çalışan ve evlerinin yanındaki bir kulübede yaşayan sessiz ve alkol bağımlısı ana karakterlerden birisi. Oldukça çalışkan bir işçi olan Mr. Gu, çalışmadığı zamanlarda çok fazla alkol tüketen ve çok sessiz bir karaktere sahip.

Dizide anlatılan konulardan birisi de Kore’de evlilik. Özellikle kadınların belli bir yaşa gelmeden önce evlenmeleri ve bu konuda oluşan genel düşünceler dizide yer alıyor. Özellikle 29 yaşından sonra gençliğin geçiyor olması düşüncesi ve bu üç kardeşin de o yaşı geçiyor olması, hayatlarını nasıl etkileyecek?

My liberation Notes, Kore’de yaşayan gençlerin hayatlarındaki hayalleri, hayal kırıklıklarını, sorumlulukları ve gençler ile ilgili genel düşünceleri ele alan bir Netflix dizisi.

Kaynak:https://www.scmp.com/lifestyle/k-pop/k-drama/article/3174077/netflix-k-drama-my-liberation-notes-kim-ji-won-lee-min-ki?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_content=article&utm_source=Twitter&s=06#Echobox=1649824921