“Sweet Home” ve “The Uncanny Counter” gibi webtoon tabanlı Kore dizilerinin yurtiçinde ve yurtdışında artan popülaritesinden hareket eden ABD kökenli çevrimiçi akışım hizmeti veren Netflix, çevrimiçi çizgi romanlardan daha fazla drama uyarlaması yayınlayarak bu eğilimi hızlandırmaya hazır. Komedi-dram “Intimate Strangers” (2018) ‘in arkasındaki yönetmen Lee Jae-kyoo’nun orijinal dizisi “All of Us Are Dead” adlı yapımı Netflix’in dünyanın dört bir yanındaki “binge izleme” yapanlar için 2021 programında yer alıyor. “Now At Our School” adlı popüler bir İnternet çizgi romanının da TV dizisi uyarlaması var. Bu webtoon da bir zombi virüsü okullarını vururken hayatta kalmaya çalışan bir grup lise öğrencisini konu ediniyor. “Train to Busan” ekibinden (2016) Yeon Sang-ho tarafından yazılan korku türü webtoon “Hellbound”, bu yıl bir Netflix özgün yapımı olarak için uyarlanacak. Yeon’un projenin başına geçmesiyle birlikte yıldız oyuncular Kore ordusundaki insanlık dışı muameleleri anlatan popüler web karikatürü “D.P: Köpek Günleri” de 2021’de yılı için bir başka Netflix özgün dizisi olacak. “Hit-and-Run Squad” ın (2019)  yönetmeni Han Jun-hee, dizinin uyarlaması için webtoon yazarı Kim Bo-tong ile, projede baş rolü oynayacak Jung Hae-in ile birlikte çalışacak. Kore webtoonlarının uyarlanması Güney Kore’de yeni değil çünkü bu yaratıcı içerik endüstrisi, yapımcılar ve senaristler için yeni fikirlerin kaynağı olarak benzersiz bir rol oynuyor.

Birçok gişe hasılatı yapan film ve TV dizisi, örneğin popüler fantastik dizi “Along with the Gods” webtoons’a dayanıyor. Trendler doğrultusunda destekler veren Netflix, romantik komedi türü “Love Alarm” (2019) ve dram türü “Itaewon Class” (2020) gibi Kore dizilerinin başarısının tadını çıkarıyor. Son zamanlarda, aynı adı taşıyan bir webtoon’dan uyarlanan kıyamet korku türü dizisi “Sweet Home”, Güney Kore’de üretilen en başarılı Netflix özgün yapımlarından biri oldu. 18 Aralık’ta yayınlanmasının ilk haftasında Netflix’in en çok izlenen TV yapımı listesinde üçüncü sıraya yükseldi ve Kore yapımı içerikler arasında izlemede en yüksek sıralamayı aldı. Yapım, canavara dönüşen insanlara karşı ölümcül bir mücadele sergileyen genç bir çocuğu konu alıyor.

28 Kasım’dan itibaren her cumartesi ve pazar OCN kablo tv. kanalında yayınlanan fantastik gizem ve gerilim dizisi “The Uncanny Counter”, “Amazing Rumor” adlı webtoon uyarlamasıdır. “The Uncanny Counter” aynı zamanda Netflix’te de izlenebildiği için yaklaşık beş haftadır en iyi 10 TV dizisi arasında yer almakta. (Yonhap Haber Ajansı)

Çeviri Kaynağı:

http://m.koreatimes.co.kr/pages/article.amp.asp?newsIdx=302645&__twitter_impression=true