Merhaba SineBlog okuyucuları,

Bu hafta sizler için Netflix platformundan 3 dizi seçtim ve özetledim. Bunlardan biri belgesel, diğerleri dram ağırlıklı diziler. Keyifli okumalar ve izleyeceklere keyifli seyirler!

Trial By Media

Trial By Media 6 bölümden oluşan Amerikan belgesel dizisi. Bu belgesel dizide tarihin en dramatik davalarından bazılarını ve medyanın bu davalardaki kararları nasıl etkilemiş olabileceğine vurgu yaparak ele alıyor. Gerçek mahkeme dramlarının gün geçtikçe daha fazla eğlence biçimine dönüştürüldüğü modern medya ortamımızda Trial By Media yakın tarihin en dramatik ve akılda kalan davalarından bazılarını yansıtıyor. Kurmaca bir dizi izler gibi gerçek kişilerin mahkemedeki hallerini izliyor insanlar ve bu durumun yarattığı tahribat gözler önüne seriliyor.

6 hikayeyi aynı çatı altında bir araya getirip bu hikayeleri 6 yönetmen vasıtasıyla izleyiciyle buluşturan bu yapımın değindiği davalar ise; talk show cinayeti, metro infazcısı, Kral Richard, Big Dan’s ve 41 kurşun davaları oluyor. Serinin her bölümü medya tarafından yoğun bir şekilde kapsanan ve medya kapsamının mahkeme salonuna daha fazla tecelli ettiği bölümlerden oluşuyor. 11 Mayıs’ta Netflix platformunda vizyona giren bu belgesel oldukça ses getirmeyi başarmış durumda.

Valeria

Valeria dizisi kendi ile aynı ismi taşıyan Elisabeth Benavent’in ”Valeria” romanından uyarlanmış İspanyol yapımı bir dizi. Maria Lopez Costano tarafından yaratılan dizinin konusunu işinde ve evliliğinde kriz yaşayan bir yazarın hikayesi oluşturuyor. Dizide hayatı pek de yolunda gitmeyen, evliliğinde sorunlar yaşayan ve kariyerinde de istediği noktaya gelememiş Valeria’nın hayatı konu alınmış.

Başrol oyuncusu Valeria geçirdiği zor dönemleri yakın arkadaşlarına sığınarak atlatmaya çalışır. Dostları olan; Carmen, Lolo ve Nerea ile birlikte hayatını güzelleştirmeye çalışır bu genç yazar. Aynı zamanda da kariyerine odaklanan Valeria yeni bir hikaye yazmaya başlar ve bu hikayede farklı konulara yönelip diziye heyecan ve dinamik katmış olur. Başrollerini Diano Gomez, Silma Lopez, Paula Malia ve Teresa Piott’ un paylaştığı dizi 8 Mayıs’ta Netflix’te vizyona girdi, IMDb puanı ise 6.10/10 oldu.

White Lines

White Lines; La Casa de Papel’in yaratıcısı Alex Pina tarafından oluşturulan gizemli bir gerilim serisi olma özelliğini taşıyor. Bu dizi de Manchesterli ünlü bir DJ’in İbiza’ da gizemli bir şekilde kaybolmasından 20 yıl sonra kız kardeşi Zoey Walker tarafından ağabeyinin kayboluşunun gizemini çözmeye çalışmasını konu alıyor.

Genç kadın sakin hayatını geride bırakarak ağabeyinin kaybolduğu adaya gelir ve burada tehlikeli yollara sapar. Kardeşinin başına gelenleri bulmak adına adada keşif yapan Zoey Wolker’ın yaşadığı maceraları ve geçirmiş olduğu tehlikeler anlatılır. İspanyol yapımı 10 bölümlük bu dizinin başrollerini Laura Haddock, Marta Milans, Nuno Lopes paylaşıyor. 15 Mayıs’ta Netflix’te vizyona giren dizinin yönetmen koltuğunda ise Nick Hamm, Luis Prieto ve Alvaro Brechner yer almakta.