TUBİTAK 1001 121K234 no’lu Türkiye’de Film Festivalleri: Yapısı, Ekonomisi, İşleyişi, Seyirci Profili adlı proje kapsamında, screenfest: Film Festivali Araştırmaları Dergisi tarafından düzenlenen 3.Film Festivalleri Sempozyumu, İstanbul Film Festivali işbirliğiyle 7-8-9 Nisan 2023 tarihlerinde İstanbul Film Festivali içinde düzenleniyor. 

Film Festivalleri, Fonlar ve Sinema Endüstrisi 

Sempozyumun amacı film festivallerini bütün yönleriyle ele alan akademik bir tartışma platformu oluşturmak. Film Festivalleri Sempozyumu, film festivalleri, fonları ve sinema endüstrisi” ana temasına yoğunlaşmak. 

Film festivallerini tarihsel, ekonomik ve teorik perspektiflerden araştıran bildirilere ev sahipliği yapacak olan Sempozyumun, bu alandaki akademik çalışmalar için bir platform oluşturması öngörülmekte. Sempozyum akademisyenlere, festival çalışanlarına, sinema eleştirmenlerine ve sinema sektörü profesyonellerine açık olacak.  

Utrecht Üniversitesi’nden Marijke de Valck, Film Babelsberg Konrad Wolf Film Üniversitesi’nden Prof. Dr. Skadi Loist, Missouri-Kansas City Üniversitesi’nden Tamara L. Falicov ve Sorbonne Nouvelle Üniversitesi’nden Ana Vinuela katılımcılar arasında yer alacak.  

Konuk film yöneticisi ise, Jeske van der Slikke, Hubert Bals Fund-International Film Festival Rotterdam /Hollanda’dan (çevrimiçi) katılacak. 

Sempozyumun dili Türkçe ve İngilizce olacak. Sempozyum, festival zamanında yüz yüze gerçekleştirilecek. Kabul edilen bildiri özetleri ‘Bildiri Özetleri e-Kitabı’nda, seçilmiş tam metinler ise De Ki Basım Yayım tarafından yayımlanacak olan ‘Film Festivalleri III e-Kitabı’nda yer alacak. 

Sempozyum kapsamında ayrıca Paneller düzenlenecek. Panelde sunum yapmak isteyen katılımcıların “Panel başlığı, panelin kısa bir açıklaması, panelde yer alacak bireysel bildiriler hakkında bilgiler ve panelistlerin kısa biyografilerini” içeren 700 kelimelik Panel Önerisi’nin 1 Mart tarihine kadar infoscreenfest@gmail.com adresine gönderilmesi gerekecek. 

Sempozyumun programı da bugün belli oldu!

14:00 – 15:00 arası davetli konuşmacı Tamara L. Falicov

15:15 – 16:15 VIII. oturum;

Moderatör: Gülsenem Gül, Fatih Değirmen, Can Diker ve Ecem Yıldırım

16:30 – 17:30 IX. oturum;

Moderatör: Ayşe Toy Par, Seda Aktaş, Yunus Erdoğan ve Ece Vitrinel

17:30 – 18:00 Kapanış Değerlendirilmesi; ile program son bulacak.

 

Önemli tarihler: 

Bildiri ve Panel Önerisi Gönderilmesi İçin Son Tarih  1 Mart 2023 
Kabul Edilen Bildirilerin İlan Edilmesi  7 Mart 2023 
Kayıt  10 Mart 2023 
Sempozyum Programının Duyurusu  15 Mart 2023 
Sempozyum Tarihleri  7-8-9 Nisan 2023 
Tam Metin Gönderimi  1 Haziran 2023 – 1 Temmuz 2023 
E-Kitap (Tam Metin) Yayınlanma Tarihi  1 Eylül 2023 
 

 

KAYNAK:

-http://www.screenfest.org/istanbul/