•  Popüler kültür ile birlikte ”trend” olan birçok şeyi izliyor, okuyor ve dinliyoruz. Bazen pek sevmediğimiz hatta normalde pek de dinlemeyeceğimiz bir parçayı trend listelerine girmiş olduğundan her yerde duymaya başlıyoruz ve kendimizi ansızın dilimize dolanmış bir şekilde buluyoruz.

 İşte Netflix’in aşırı ses getiren son yapımlarından ”MONSTER: DAHMER” da bunlardan bir tanesi. Gerilim – polisiye ve gerçek suç hikayeleri kategorisindeki bu dizi kısa sürede oldukça ilgi çekmeyi başardı. Tüm dünyada Jeffrey ile ilgili paylaşımlar sosyal medyayı ele geçirmiş durumda. Seri katillerin hayatlarına olan ilgi bu dizi sayesinde geri mi geldi? Neden Jeffrey’nin hikayesini bu kadar ilgi çekici bulduk ?

 DAHMER – CANAVAR: Jeffrey Dahmer Hikayesi

 Retro gözlükleriyle ve sarı saçlarıyla Ted Bundy’den bile çekici olduğunu söyleyenler dahi var. Hatta kurbanlarını öldürmeden önce acı çekmemeleri için onları ilaçla uyutacak kadar naif (!); aynı zamanda içindeki boşluk hissini doldurmak için de öldürdüğü insanları yiyerek içinde yaşattığını düşünecek kadar da hassas kalpli bir bey kendisi (!). :)

  Dizinin başrolünde 2011’de American Horror Story: Murder House’da rolü olan Tate Langton karakteriyle oldukça dikkat çeken dünya tatlısı Evan Peters’ın oynaması da dizinin bu kadar ünlenmesindeki en büyük etkenlerden biri. Evan, rolünün hakkını o kadar iyi vermiş ki takdir etmemek işten bile değil. Dizinin kadrosundaki diğer isimler de Molly Ringwald, Richard Jenkins, Penelope Ann Miller şeklinde. Ve tabii ki dizinin yaratıcıları Ian Brennan ve Ryan Murphy var.

 Kadrosu bu kadar güçlü, reklam ve tanıtımı böylesine sağlam bir yapım olmasına karşın maalesef gerçek suç sektörünün ve dizinin etik olmayan prosedürleri, katilin ailesine ve özellikle kurbanların ailelerine karşı mutsuz edici sonuçlar verebiliyor. Dizi zaten Dahmer’in işlediği suçların yanı sıra daha erken yakalanmasını önleyen polis soruşturması ile kurbanların aileleri ve bölge sakinleri üzerindeki etkisine odaklanıyor.

 Örneğin; kurbanlardan Errol Lindsey’nin kız kardeşi Rita Isbell’in mahkeme salonunda geçirdiği sinir krizinin canlandırmasına dizide yer veriliyor. Söz konusu canlandırmayı izleyen Lindsey’nin ailesi bu şovdan rahatsız olduğunu belirtiyor. Aynı şekilde Jeffrey’nin babası ve avukatları, yapım ekibine veya Netflix’e karşı olası bir davaya hazırlanıyor.

 Popüler yayın platformu Netflix’in dikkat çeken dizisi Monster, ikinci ve üçüncü sezon için onay aldı. Dizi ilk sezonuyla aldığı ”katil karakterlere sempati duyulmasını sağladığı” eleştirilerinin ardından antoloji olarak devam edecek. Dizinin gelecek sezonlarını izleyip görüşlerimizi burada paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.