Değerli SineBlog okuyucuları, “Bu Hafta” köşemde sizler için keyifle izleyebileceğiniz iki yapım seçtim. Bir film ve bir belgesel dizi bu hafta Netflix’te izleyicisi ile buluştu! İlki Netflix platformundaki ilk Türk orijinal film olan ”Yarına Tek Bilet” adlı romantik yapım. İkincisi ise bebeklerin ilk yıllarından itibaren hayatı nasıl keşfettiklerini ortaya koyan ve çığır açan bir bilimi araştıran belgesel dizisi ”Babies”. İzleyeceklere keyifli seyirler diler, eğlenceli ve bolca bilgi edinebilecekleri saatler dilerim!

Yarına Tek Bilet

Netflix’in Türk özgün filmi olan ve merakla beklenen yapımı ”Yarına Tek Bilet” 19 Haziran’da izleyicisiyle buluştu. Romantik komedi türündeki filmin yönetmenliğini ”Silsile” ve ”Aile Arasında” gibi başarılı yapımlarda imzası bulunan Ozan Açıktan üstlendi. Senaryosunu Faruk Özerten’in yazdığı film, fazlaca tesadüfe dayanan olaylarla başlıyor. Konusunu Ankara’dan İzmir’e doğru yol alan trende aynı kabinde yolculuk etmek zorunda olan iki yabancının romantik hikayesi oluşturuyor.

Bu ikilinin sürtüşmesiyle başlayan tanışması yerini birbirini tanımak isteyen ve iyi anlaşan iki insana bırakıyor hikayenin devamında. Birbirlerini tanıdıkça aslında geçmişe bir sünger çekmek istediklerini fark etmeleri ve kendi gerçekleri ile yüzleşmeleri ile farklı bir yola evriliyor hikaye. 14 saat süren ve Mavi Trende yapılan bu yolculuk hem onları ortak noktalarda birleştirecek hem de trenden farklı insanlar olarak inmelerine vesile olacak. Başrollerini güzel oyuncu Dilan Çiçek Deniz ve çok yakışıklı oyuncumuz Metin Akdüler’in paylaştığı film ilk günden Türk izleyiciler tarafından çokça beğenildi! Darısı tüm izleyenlerin başına…

Babies

Amerikan belgesel televizyon dizisi Babies sizlere bebeklerin dünyasına farklı bir pencereden bakma imkanı sunan bir bilimi araştırıyor. Bebeklerin ilk yıllarında hayatı nasıl keşfettiklerini ortaya koyan ve dünya çapında 15 aileyi kapsayan, dolayısıyla 15 farklı ortamda büyüyen bebeklerin bağlanma biyolojisini, beslenmelerini ve sosyal etkileşimleri gibi konuları gözler önüne seren bir belgesel.

Bu yapım bebeklerin ilk kelimelerini söylerken nasıl konuşacaklarını bilmeden önceki dilsel vuruşları nasıl parçaladıklarını, ilk adımlarını atarken yürümenin bir bebeğin dünyasını nasıl değiştirdiğini ve iskelet sistemlerindeki değişimlerini ve daha bir çok gelişimi gözler önüne seriyor. Yönetmenliğini Annabel Gillings’in üstlendiği belgesel dizinin ilk 6 bölümü Şubat 2020’de yayınlanmıştı. Şimdi ise 2. kısmı 19 Haziran itibariyle Netflix’te görücüye çıktı. Sizler de çığır açan bir araştırmayı ve yepyeni bir dünyayı anlamlandırmaya çalışan bebeklerin, insan hayatının karmaşıklıklarıyla baş etmeye ne denli hazır olduklarına şahit olmak istemez misiniz?