4-13 Ekim 2023 tarihleri arasında Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı Kuru Otlar Üstüne 28.Busan Uluslararası Film Festivali’nde Kore prömiyerini yapacak. Film 28.BIFF’in Icons adlı özel bölümünde gösterilecek.

Bu sene festival açılışını Jang Kung-Jae’nin Because I Hate Korea filmi ile yaparken kapanış Çin sinemasından, Ning Hao’nun The Movie Emperor filmi ile olacak. Asya Sinemasına açılan Pencere bölümü ise Myanmar, Hindistan, Moğalistan, Çin, Japonya, Taiwan, Endonezya, Nepal, Sri Lanka, Kazakistan, Ürdün, Bhutan, İran, Qatar sinemasından örnekler ile oldukça zengin. Odak Noktası bölümünde oyuncu Chow Yun-Fat, Diasporadaki Kore Sineması ve Endonezya Sinemasının Rönesansı seçkisi yer alıyor. Dünya Sineması bölümünde İlker Çatak’ın Alman yapımı Das Lehrerzimmer (2023) filmi de gösterilecek.

Busan Uluslararası Film Festivali’nin ana yarışma bölümü olan New Currents (Yeni Akımlar), gelecek vadeden Asyalı sinemacıların ilk veya ikinci uzun metrajlı filmlerine yer vermekte. Bu yıl, Kore, Japonya, Bangladeş ve Hindistan’ı kapsayan çeşitli ülkelerden yeni yönetmenlerin 10 filminden oluşan bir seçki, New Currents Ödülü için yarışacak ve en iyi iki uzun metrajlı film bu prestijli ödülü kazanabilecek.

2022 yılında açılan Jiseok bölümüyse, yaşamını Asya sinemasını keşfetmeye ve geliştirmeye adayan yakın zamanlarda vefat eden program direktörü KIM Jiseok’un anısına KIM Jiseok Ödülü’nün verildiği bir bölümdür. Bu ödül, üçten fazla uzun metrajlı filmden oluşan bir portföye sahip Asyalı yönetmenlere verilmekte olup  10 filmden oluşan seçkiden ilk iki film ödülü kazanır.

Detaylı bilgi için:

https://www.biff.kr/eng/