Merhaba sevgili SineBlog okuyucuları, ”Bu Hafta” iki yeni yapımla karşınızdayım! The Old Guard ve Down to Earth With Zac Efron bu hafta Netflix’te vizyona giren iki özgün yapım. The Old Guard film, Down to Earth with Zac Efron ise belgesel serisi… Filmimiz aksiyon ve fantastik türünde oldukça iddialı bir yapım olmakla birlikte oyuncu kadrosuyla da oldukça dikkat çekmeyi başaran ve bir çizgi romandan uyarlama olma özelliğini taşıyor. Belgesel serisi ise oyuncu olan Zac Efron’un yanına sağlıklı yaşam uzmanı Darin Olien’ı da alarak keşif yolculuğuna çıkmasını konu alıyor. Bu keşif yolculuğu onlara sağlıklı ve sürdürülebilir hayat tarzlarına şahit olmalarına vesile olacak aynı zamanda dünyaya farklı bir perspektiften bakmalarını sağlayacak. Aynı zamanda siz izleyenlere de tabii ki… Sizler için seçtiğim bu iki yapımı keyifle izleyebilmenizi diler, ekran karşısında hoş vakit geçirmenizi temenni ederim. İyi seyirler!

The Old Guard

Türkçeye “Eski Muhafız” olarak çevrilen Amerikan süper kahraman filmidir The Old Guard. Film Greg Rucka tarafından yazılan, aynı adı taşıyan çizgi romanından uyarlanmış olup yönetmen koltuğunda ise bir ilke imza atan çok başarılı bir kadın oturmakta. O isim; Gina Prince Bythewood! Film yıllardır paralı asker olarak çalışan bir grup ölümsüz askere odaklanıyor ve izleyenlere sonsuzluğun göründüğünden çok daha zor olduğunu ve nelere yol açabileceğini gösteriyor. Andy karakterine can veren Charlize Theron birbirine sıkı sıkıya bağlı paralı askerlerin liderliğini üstlenen rolüyle karşımıza çıkar. Paralı askerlerden oluşan bu gizli grup yüzyıllardır ölümlülerin dünyasını koruma mücadelesi vermektedir.

Ancak ekip acil bir görev için çağırıldığında bir anda olağan üstü yetenekleri ifşa olur. İşte olaylar tamda bu andan itibaren içinden çıkılması güç bir hal alır. Grup, güçlerini kopyalayarak para kazanmayı amaçlayanların tehdidiyle karşı karşıya kalır. Grubu kurtarma görevini ise Andy ve gruba yeni katılan Nile üstlenecektir. 124 dakika süren ve izleyenlerine ölümsüzlüğün görünenden çok daha zor olduğunu gösteren, ayakları yere sağlam basan sert ve aksiyon dolu dakikalar yaşatan film 10 Temmuz’da Netflix’te yerini aldı! Oyuncu kadrosuyla da dikkatleri üzerine çeken yapım başarısıyla izleyenleri tatmin etmiş gibi görünüyor. O halde gelin bir de oyuncu kadrosuna bakalım; filmde dramatik rollerinde olduğu kadar aksiyon filmlerindeki başarısıyla da kendine hayran bırakan Oscar ödüllü Charlize Theron, Matthias Schoenaerts, Kiki Layn gibi isimler yer almakta. Sizlere de aksiyon ve fantastik türündeki filmi keyifle izlemek düşer!

Down to Earth With Zac Efron

Oyuncu Zac Afron’un sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam biçimleri arayışıyla dünyayı gezdiği belgesel türündeki dizidir. Türkçeye; ”Zac Efron ile Yeryüzüne” olarak çevrilen seride Zac Efron ve sağlıklı yaşam uzmanı Darin Olien, sağlıklı ve sürdürülebilir hayat tarzlarını keşfe çıkarlar. Bu keşif yolculuklarında dünyanın farklı yerlerine gidip yaşam tarzlarını anlamaya çalışırlar ve yerli halkın yemek kültürünü yakından inceleme hatta tatma fırsatını elde ederler.

Çeşitli ülkelere seyahat edecek bu ikilinin ilk durağı İzlanda olur. İzlanda’nın yenilenebilir enerji çalışmalarını yakından inceleyen ikili fırsat bulunca da orada bulunan bir kaplıcaya ve Ren geyiği etini de tadarak oradan ayrılırlar. İzlanda ile başlayan bu yolculuk Fransa, Kosta Rika, Sardinya, Lima, Londra ve Iquitos ile devam ediyor. 8 bölümden oluşan bu belgesel serisinde Zac Efron ve Darin Olien’in farklı coğrafyalarda neler keşfettiklerini, hiçte alışık olmadıkları yemek kültürleriyle nasıl başa çıktıklarını ve dünyanın farklı noktalarında yaşamın nasıl ilerlediğini gözler önüne serilir. Sizlere farklı bir bakış açısı sunacağı ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlatacak seri 10 Temmuz itibariyle Netflix’te yayınlandı! Keyifli seyirler…