Merhaba sevgili SineBlog okuyucuları! Bizler Ağustos ayını ortalarken ve pandemi vesilesiyle evlerimizde daha fazla vakit geçiriyorken Netflix de yeni yapımlarını yayınlamaya devam ediyor. Bu hafta da izlenmeye değer yeni dizi ve filmler vizyona girdi. Ben de sizler için bir film ve bir diziyi anlatmaya çabaladım. Dizimiz üçüncü sezonuyla ekranlarınıza ulaşan ve sevilen ”High Seas” serisinin devamı. Filmimiz ise aksiyon ve macera türünde olan Amerikan yapımı ”Project Power”. Bu iki keyifli yapımı izleyeceklere iyi seyirler diler, ekran karşısında hoş vakit geçirmelerini dilerim.

High Seas

High Seas, Ramon Campos ve Gema R. Neira tarafından yaratılan İspanyol yapımı Netflix dizisidir. Dizinin ilk sezonu 2019’da yayınlanmaya başladı ve 3. sezonu 7 Ağustos itibariyle izleyici karşısına çıktı. Drama, suç ve gizem türünde olan dizinin bir hayli de müptelasının  olduğunu ve 3. sezonu dört gözle bekleyenlerin olduğunu gözlemledim. Peki ya dizi böylesi  adından söz etmeleri hak eden bir dizi mi? Gelin birlikte bir inceleme yapıp çerçeve çizelim dizimize! Dizi 1940’larda İspanya’dan Brezilya’ya seyahat eden lüks bir gemide yaşanan gizem dolu olaylara odaklanır. Bu gemide iki kız kardeş de vardır ve bu kız kardeşler gizemli olayları başlatacak kilit noktaları olacaktır. Kız kardeşler bu gemiye kaçak bir yolcu getirirler. Fakat yolculuk sırasında yolcu listesinde olmayan ve kimsenin tanımadığı bu kaçak yolcu öldürülür ve bir cinayet gizemiyle karşı karşıya kalınır. Gemide bulunanlar ve geminin kaptanı olayı çözümlemek için uğraşırlar fakat her defasında işler daha da zorlaşır ve işin içinden bir türlü çıkamazlar.

Her defasında yeni bir gizeme kapı aralayan sorular bu kız kardeşlerin de bazı şeyleri sorgulamalarına vesile olur ve rahatsız edici bazı aile sırlarını keşfederler. Gemide bu sorgulamalar ve keşifler yaşanırken bir yandan da Brezilya’ ya yolculuk devam eder. Bu sırada gemiye yeni yolcular da katılır. Bir süre sonra gemideki tüm yolcular açıklanamayan olaylar silsilesini geminin hayaletli olduğuna inanarak açıklamaya çalışırlar. Yani sizin anlayacağınız bu gemideki olaylar bitmek bilmeyen bir zincire bağlanmış, neyi tutsanız elinizde kalıyor ve açıklanamıyor. Belki de sizi diziye bağlayacak olan unsur da bu olacaktır! Zaten entrika ve gizem sevmeyenlerin keyifle izleyebilecekleri bir yapım olduğunu düşünmüyorum. Bu arada dizinin mekan ve kıyafet tasarımlarından bahsetmemek de elde değil. Kıyafetler sizleri 1940’lı yılların şahane tasarımlarına götürecek ve ufak bir tarih turu yapmanızı sağlayacak türden. Dizinin oyuncu kadrosundan da bahsedip High Seas sevenlere güzel bir haber bırakıp yazımı noktalayacağım. Başrollerini; Ivana Baquero, Jon Kortajarena  ve Alejandra Onieva’nın paylaştığı dizimiz 4. sezonu için çalışmalara başlamış bile. Yani yüksek ihtimalle yeni bir sezon daha gelecek ve bu durum sevenlerini sevindirecek türde bir haber. İzleyeceklere keyifli seyirler dilerim.

Project Power

Project Power, Ariel Schulman ve Henry Joost tarafından yönetilen, Mattson Tomlin tarafından yazılan Amerikan yapımı süper kahraman filmidir. Konusunu kullanıcılarına geçici süper güçler veren, tehlikeli yeni bir hapın kaynağına ulaşmak isteyen eski bir asker, genç bir kız ve bir polisin kesişen yolları oluşturur. Bu kişilerin yolları New Orleans’ta kesişir. New Orleans sokaklarında her kullanıcıya özgü süper güçlerin kilidini açan gizemli yeni bir hap hakkında söylentiler yayılmaya başlar. Kullanıcılarına beş dakikalığına ön görülemeyen süper güçler veren bu hapın peşine yukarıda bahsettiğim kişiler düşecektir. Bu kişiler bu hapa ulaşabilmek için bir ekip kurmak durumunda kalacaktır. Çünkü hap şehir içindeki suçları tehlikeli seviyelere çıkarmıştır.

Şehirde özellikle banka soygunları artmış ve tüm şehre ücretsiz olarak bu hapı dağıtan uyuşturucu kartelinin peşine düşülmüştür. Fakat bu olayı çözmek  sanıldığından daha zor olacaktır. Güçlerini birleştirip ekip kuran eski bir asker, genç bir kız ve bir polis aralarında bazı tartışmalar ve zorluklar yaşasalar da bu olayın peşini bırakmayıp var güçleriyle çalışacaklardır. Aksiyon ve macera sevenleri konusu itibariyle heyecanlandıran yapım oyuncu kadrosuyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı! 14 Ağustos’ta Netflix’te vizyona giren filmin oyuncu kadrosu ise şöyle; Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt, Dominique Fishback…