Sevgili SineBlog okuyucuları, bu hafta bir dizi ve çokça beğendiğim bir film ile karşınızdayım! Sizler için keyifle izleyebileceğiniz iki yapım seçip incelemeye çalıştım. Filmimiz; ülkelerini Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek iki şarkıcının yolculuğunu konu alan, komedi türünde olan Eurovision Song Contest… Dizi ise politikacı olmak isteyen bir gencin hikayesini konu alıyor. Bu gencin karşılaştığı ilginç insanlar ve ilginç olaylarla verdiği mücadele izlemeye değer gibi gözükmekte! Bu iki yapımı izleyeceklere keyifli seyirler dilerim…

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Türkçeye ”Eurovision Şarkı Yarışması: Ateş Efsanesinin Hikayesi” olarak çevrilen Amerikan yapımı komedi filmidir. Yönetmen koltuğunda David Dabkin’in oturduğu filmin senaryosu ise Andrew Steele ve Will Ferrel’in imzalarını taşımakta. Konusunu İzlandalı iki şarkıcının dünyanın en büyük şarkı yarışmasına katılma serüveni ve bu yolda yaşadıkları birçok duygu durumu oluşturuyor. Bu iki şarkıcıya 1956 yılında düzenlenmeye başlayan dünyanın en uzun soluklu yarışması olan Euruvision şarkı yarışmasında ülkelerini temsil etme şansı verilir.

Şarkıcılardan biri, yani Lars, çocukluğundan beri sahne almayı hayal eden bir karakter olarak karşımıza çıkar. Partneri olan Sigrit’in isteği ise sadece Lars ile olmak ve onunla bolca vakit geçirmektir. Bu iki şarkıcı girdikleri bu yolda bir dizi talihsiz olay yaşar. Fakat her şeye rağmen ülkelerini zirveye oturtmak için kafa kafaya verip çalışırlar. Bu iki müzisyenin bu zorlu sorumluğu hayatlarını nasıl değiştirecek dersiniz? 123 dakika süren ve sizlere bol kahkaha vaat eden film 26 Haziran’da Netflix’te vizyonda ve başrollerini çok başarılı iki oyuncu paylaşmakta: Will Ferrel ve Rachel McAdams !…

The Politician

İlk sezonunun yayın tarihi 27 Eylül 2019 olan, geçtiğimiz günlerde 2. sezonuyla izleyicisiyle buluşan Amerikan komedi-dram dizisidir. Yaratıcıları Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Lan Brennan olan dizi Payton Hobart’ın hikayesini konu alıyor. Payton çocukluğundan beri Amerika Birleşik Devletleri başkanı seçilmeyi hayal eden ve bu uğurda elinden ne geliyorsa daima yapan, adeta bulunduğu her ortamda politikacı olmayı emel edinmiş bir gençtir. İlk sezonda California’da okuduğu lisede okul başkanı olmak için mücadele verir. İkinci sezonda ise Payton New York Üniversitesinde bir öğrenci olarak karşımıza çıkar.

Bu sezonda Payton daha olgun ve yeni kampanyalarla izleyicisini karşılar. Yeni kampanyası sırasında bazı ciddi meselelerle mücadele ederken ilginç ve eğlenceli hikayelerini de beraberinde getirecek! Politikacı Payton’un ve onu Beyaz Saray’a yaklaştıracak olan arkadaşlarının yolculuğuna kara mizahın da katkısıyla eşlik etmek istemez misiniz? O halde, başrollerini pek başarılı oyuncular -özellikle ikinci sezonda oldukça beğenilen performanslarıyla- Ben Platt, Jessica Lange ve Gwyneth Paltrow’un paylaştığı diziyi izlemenizi tavsiye ederim!