Sevgili SineBlog okuyucuları, Bu Hafta köşesinde sizler için değerli ve iddialı 3 yapım seçip anlatmaya çalıştım. İki dizi ve bir film bu hafta Netflix aracılığıyla izleyenleriyle buluştu. Dizilerimiz; Curon ve Control Z sizlere aksiyon ve gerilim dolu dakikalar yaratacağa benziyor. Filmimiz ise Da 5 Bloods sizleri Vietnam’da yaşanan savaşın farklı yönlerine dikkat çekmenize vesile olacak gizemli bir yolculuğa kapı aralar nitelikte. İzleyeceklere keyifli seyirler diler ekran karşısında hoş vakit geçirmelerini temenni ederim!

Curon

İtalyan yapımı, gerilim ve dram türünde bir dizi. Dizinin yaratıcılarından olan aynı zamanda da baş senaristi olan Ezio Abbate’nin kaleminden olan dizi ilginç doğaüstü olaylara sahne oluyor. Yönetmenliğini Fabio Mollo ve Lyda Patitucci’ nin üstlendiği dizinin ilk sezonunda 7 bölüm bulunmakta. Diziye ismini veren Curon, başkarakter Anna’nın yıllar önce terkedip kaçtığı kasabanın adıdır. Bu kasabanın geçmişinde bir çok acı olay yaşanmıştır. 1950 yılında kasabada bulunan göl taşmış ve yüzlerce hektar alanı sular altında bırakmıştır. Yaşanan bu sel felaketi hem doğaya hemde yüzlerce insana yıkıcı etkiler bırakmıştır.

Örneğin Anna’ya… Anna bundan 17 yıl önce annesinin trajik ölümünün ardından ikiz çocuklarına hamileyken kasabadan kaçar. Yıllar sonra da ikizleri Mauro ve Daria’yı da alarak İtalya’nın kuzeyindeki kasabaya döner fakat başta babası olmak üzere kimse onların gelişini hoş karşılamaz. Ardından bir gün Anna gizemli bir şekilde ortadan kaybolur ve Thomas Anna’yı bulmak için karanlığın içine dalarken bir sır açığa çıkar. Çocuklar da annelerini aramaya koyulurlar ve onlar da ormanda sırlarla karşılaşıp olan biteni anlamaya çalışırlar. Anlaşılan o ki yıllar önce sadece hektarlık alan değil birçok sır sular altında kalmış şimdi ise onların açığa çıkma zamanıdır! 10 Haziran’ da Netflix’te vizyona giren dizinin başrollerini ise Valeria Bilello, Luca Lionella ve Federico Russo paylaşmakta. İtalyan yapımı fantastik, gizem, gerilim, korku ögelerini içeren diziyi kaçırmayın derim!

Reality Z

Dizi Black Mirrror’ın Charlie Brooker tarafından oluşturulan 2008 İngiliz zombi-komedi dizisi olan Dead Set’e dayanıyor. Dizi Brezilya yapımı ve olaylar Brezilya’nın Rio De Janeiro kentinde geçiyor. Korku ağı televizyon dizisi olan Reality Z’nin yaratıcısı aynı zamanda senaryosunu yazan isim Claudio Torres. Yönetmenliğini Radrigo Monte’nin üstlendiği dizinin konusunu ise Rio De Janeiro’nun zombiler baskınına uğraması oluşturuyor. Bir televizyon programı olan Reality Show’ da da zombi saldırısı gerçekleşiyor ve bu saldırı sonucunda yaşanılan zorlu sürecin mücadelesi konu alınıyor.

Oyuncular ve ekip televizyon şovunun ortasındayken bir zombi salgını gerçekleşir ve stüdyoda bulunanlar bu et yiyen canlılardan uzak durmak için stüdyoda yaşamak zorunda kalırlar. Fakat yaşadıkları bu zor süreçte mücadele edecekleri tek tehditin ise zombiler olmadığının farkına varacaklar ve işler çığırından çıkılmaz bir hal alacaktır. Zombiler stüdyodaki herkese saldırdıkça işler kontrolden çıkacak ve hayatta kalma çabası ön plana çıkacaktır. Bu uğurda da her şey mübah sayılmaya başlanacak ve stüdyo kaos ve umutsuzluk dolu bir alan olacaktır. Başrollerini; Ana Hartmann, Sabrina Sato ve Luellem de Castro’nun paylaştığı dizinin ilk sezonu 10 Haziran’da Netflix’te yayınlandı.İlk sezonun 10 bölümden oluştuğu dizi izleyicilerine korku dolu dakikalar yaratacağa benziyor!

Da 5 Bloods

Amerikan savaş filmi olan, yönetmenliğini Oscar ödülüne sahip Spike Lee’nin üstlendiği sert ve gerçekçi bir anlatıma sahip bir yapımdır Da 5 Bloods. Senaryosunu Danny Bilson, Paul De Meo ve Kevin Willmatt’ın yazmış olduğu filmin kurgusu ise Adam Gough’ a ait. Film 1960’lardan günümüze tarihsel bir temel oluşturmakta ve son derece etkili bir montaja sahip! Konusunu eski Vietnam gazileri olan dört Afrikalı adamın Vietnam’a olan yolculuğu ve yıllar önce düşen takım liderlerinin kalıntılarını bulmak için verdikleri mücadele oluşturmakta. Fakat Vietnam’ a yolculuk yapan bu gazilerin asıl hedefi ise ölüm sırasında gizlenmiş altın tuğlaları bulmaktır. Yönetmen Lee bu filmle Vietnam’daki savaşın travmalarını ve ırkçı adaletsizliği, tarihi genişletmeye yönelik iddialı bir film ortaya koymakta .

Lee; Vietnam’da yaşanan bu savaşın nadiren anlatılan bir yönünü ortaya koyar ve Afrikalı Amerikalıların ezildiği bir zamanda ülkeleri için savaşırkenki zihniyetlerini gözler önüne serer. Olaya onların perspektifinden bakıp geçmiş ve bugün ki travmalarından kesitler sunar. Heyecan ve güçlü sosyal bir eleştirinin bulunduğu filmin oyuncu kadrosunda ise Delray Lindo, Chadwick Boseman, Jonathon Majors gibi başarılı oyuncular oluşturmakta. 12 Haziran’ da Netflix’te vizyona giren film aynı zamanda Speek Lee’nin Netflix’teki ilk uzun matrajlı filmi olma özelliğini de taşımakta! İzleyeceklere keyifli seyirler diler, 154 dakika süren filmin tadını çıkarmalarını temenni ederim