Merhaba sevgili SineBlog okuyucuları. İyi olduğunuzu umarak bu hafta vizyona giren 3’ü yerli 6 yapımdan bahsedeceğim. Bu hafta aksiyon ve gerilim ağırlıklı filmler sinema salonlarında yerini aldı. Aralarında başarılı ve adından çokça söz ettirecek yapımlar da bulunmakta. Sizlere benim tavsiyem ise bir savaş filmi olan ”Ba Bai” ve yerli filmimiz ”Kovan”. Keyifli seyirler diler, sinema salonunda hoş vakit geçirmenizi temenni ederim.

Ba Bai

Türkçeye 800 olarak çevrilen, yönetmenliğini Hu Guan’ın üstlendiği Çin yapımı savaş filmidir Ba Bai. Çin’de büyük bir gişe başarısı elde etmiş bu başarılı yapım Türkiye’de de aynı etkiyi gösterecek gibi hissettirdi bana, konusu ve başarılı kadrosu sebebiyle. Filmimiz 1937 yılında Şangay’da kendilerini şıkıştıran Japon ordusuna karşı savaşan 800 Çin askeri ve sivilin hikayesini anlatıyor.

1937 yılında Çin-Japon savaşı sırasında 800 Çinli asker tamamen Japon ordusuyla çevrili Şangay savaş alanının ortasında bir depoda mahsur kalırlar. Kuşatma altında olan bu grup hayatta kalmak için 4 gün 4 gece boyunca Japon kuvvetlerinin baskısına karşı zorlu bir mücadeleye girişir. Bu mücadeleleri de Çin halkının umudu ve cesareti haline gelecek ve yıllarca konuşulacak, uğruna filmler çekilecek bir kahramanlık hikayesi haline gelecektir. 25 Eylül’de vizyona giren filmimiz savaş ve aksiyon filmi severlerin beğenebileceği ve tatmin olabileceği türden! Bu başarılı yapımın oyuncu kadrosundan bahsetmeden olmayacak; Zhi-zhong Huang, Zhang Junyi, Hao Ou…

Kovan

Eylem Kaftan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, Meryem Uzerli’nin başrolünde yer aldığı yerli filmimiz bugün vizyona girdi! Dram türünde olan Kovan, annesinin hastalığı üzerine Almanya’dan Artvin’e gelip arıcılıkla uğraşmaya başlayan Ayşe’nin hikayesini konu alıyor.

Uzun yıllar memleketinden uzakta yaşayan Ayşe annesinin hastalanması sonucu çocukluğunun geçtiği köy evine döner. Ölüm döşeğinde olan annesi son isteği olarak Ayşe’ye, kendisine de annesinden yadigar kalan arılığı emanet eder. Arılardan korkan Ayşe bu isteği geri çeviremez ve aile yadigarına sahip çıkmaya çalışır. Arıcılığın merkezi olan bu köyde Ayşe neler yaşayacaktır dersiniz? Sinema salonlarında bu sorumuzun cevabı bulunmakta! Keyifli seyirler.

Randıman

Yönetmenliğini Mehmet Hoşnut’un üstlendiği, senaryosu Kerim Aydemir’e ait olan komedi türündeki yerli filmimiz bugün sinema salonlarında yerini aldı!  Konusunu, hazırlayacağı sunum için çocukluğunu geçirdiği Ordu’ya giden genç bir kadın olan Filiz’in  başından geçenler oluşturuyor. Filiz bir reklam ajansında çalışmaktadır ve bu ajansın Ferhat adında da bir patronu vardır. Bu patron Filiz’den çikolata ile ilgili iyi bir sunum hazırlamasını ister. Filiz’de bu sunumu için çalışmaya fındığın diyarı olan ve çocukluğunun geçtiği Ordu’dan başlamaya karar verir. Bu araştırmada çocukken arkadaşlık yaptığı Eşref ve ailesi Filiz’e yardımcı olur. Fakat köyde yaşanacak esrarengiz olaylar çalışmaları zora sokacak, komik ve ilginç olaylar yaşanmasına vesile olacaktır. Usta oyuncularımızın da içerisinde yer aldığı yapımın oyuncu kadrosu ise şu şekilde; Cezmi Baskın, Salih Kalyon, Kerim Aydemir, Yağmur Ün, Feriha Eyüboğlu…

Cin Baskını

Bu hafta vizyona giren üçüncü yerli filmimiz Cin Baskını ile karşınızdayım! Kadir Genç’in yönetmenliğini üstlendiği, Yağmur Çapal, Neslişah Ertürk ve Göknil Gök’ün başrolleri paylaştığı filmimiz bugün sinema salonlarında yerini aldı. Filmimiz, sınıf arkadaşını kıskanan ve onun kötülüğü için uğraşan genç bir kadının yaşadıklarını konu ediniyor. Ziynet ve Alev aynı okulda okumaktadırlar. Alev arkadaşı Ziynet’in okuldaki başarısını ve insanlarla olan ilişkilerini kıskanmaktadır. Bu sebeple de arkadaşının mutsuz olması için farklı büyülere başvurur fakat beklenmedik durumlarla karşılaşır ve yaptıkları bambaşka sorunlara yol açar. Korku filmi severlerin ilgisini çekebilecek filmimiz siz değerli izleyicilerini beklemekte!

Witches In The Woods

Türkçeye Ormandaki Cadı olarak çevrilen ve yönetmen koltuğunda Jordan Barker’ın oturduğu, korku, gerilim, gizem türündeki filmdir Witches In The Woods. Filmimiz, şehirden uzaktaki bir  bölgeye gezi düzenleyen bir grup gencin yaşadıklarına odaklanıyor. Üniversite öğrencisi olan Jill ve arkadaşları şehirden uzakta gerçekleşen bir kış gezisine katılırlar. Araçları ile karlık bölgelerden ilerleyen bu grup yolda büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalır ve kaybolur. Telefonlarının da çekmediği bir yerde bulunduklarından yardım dahi isteyemezler. Donma tehlikesi ile karşı karşıya kalan bu gençlerimiz yaşadıkları bunca şey yetmezmiş gibi kendilerini bir cadı avının içinde bulurlar. 90 dakika süren ve izleyenlerine gerilim dolu dakikalar yaşatacak filmimizi sizler de izlemek isterseniz – ki ben hiç istemedim- 25 Eylül’de sinema salonlarında yerini alan filmimiz siz değerli seyircilerini beklemekte!

The Immortal Wars: Resurgence

Türkçeye, Ölümsüzlerin Savaşı olarak çevrilen, Amerikan yapımı aksiyon filmidir. Filmimiz müttefik haline gelen Trikalypse ile isyancıların, hüküm süren Dominion’a karşı verdikleri özgürlük savaşını konu ediniyor. Trikalypse’nin isyancı bir lider ve özgürlük savaşçılarıyla güçlerini birleştirmesi üzerine savaş başlayacak ve birleşen bu ekibin tek bir ortak hedefi olacaktır; Dominion’u yıkmak! Yönetmenliğini ve senaryosunu Joe Lujan’ın üstlendiği filmimiz bugün itibariyle sinema salonlarında yerini aldı. Fakat fragmanı izleyerek bile anlayabileceğiniz bir basitliğe sahip. Konusunun da banal oluşu filmi iyice başarısızlığa itmiş gibi hissettirdi bana ama takdir yine siz izleyenlerin. İzleyeceklere keyifli seyirler dilerim.