Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olma özelliğine sahip Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festival’i çeyrek asırdır aramızda. Uçan Süpürge Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen festivalde bu sene Litvanya’dan Vietnam’a, Fransa’dan Hindistan’a kadar dünyanın dört bir yanından 60’ı aşkın kadın sinemacının filmleri gösterilecek. Festival kadınların sisteme karşı mücadelesini, kadın hareketinin yeni tartışmalarını, LGBT+ topluluğunun özgürlük mücadelesini ve ekoloji eksenli hak arayışlarını odağına alıyor. 26 Mayıs itibariyle başlayan festival, 10 gün sürecek ve 5 Haziran’da tamamlanacak. Bu sene filmler, Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkez’inde gösterilecek.

Carla Simon’un yönettiği ve bu sene Berlin Film Festival’inden Altın Ayı ile dönen Alcarras, Laura Wandel’in yönettiği ve geçtiğimiz sene Cannes Film Festival’inden FIPRESSCI ödülü alan Playground gibi son iki senede birçok uluslararası festivalden ödülle dönen birçok film bu senenin seçkisi arasında yer alıyor.

25. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde, bu sene kaybettiğimiz Fatma Girik anısına Fatma Girik’in hem yapımcılığını yaptığı hem de başrol olarak oynadığı Kadın Hamlet filmi gösterilecek. Ayrıca bu sene Uçan Süpürge Onur Ödülü’ne layık görülen Şerif Sezer’in başrolünde bulunduğu 2009 yapımı Deli Deli Olma filmi de tekrar beyaz perdeden izlenebilecek.

Sineblog ekibi olarak takip edeceğimiz 25. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festival’ine katılacak tüm sinemaseverlere şimdiden iyi seyirler dileriz.