22. Shanghai Uluslararası Film Festivali’nde Büyük Ödül, En İyi Yönetmen Ödülünü Nur Bilge Ceylan’ın başkanlığını yaptığı jüri tarafından İranlı yönetmen Reza Mirkarimi’ye ve The Castle of Dreams (2019) adlı filmine verildi. Ceylan’ın kapanış konuşmasını yaparak ödülü takdim etmesinin yanı sıra, Festivalin üzerinde durulması gereken bir özelliği de Tek Kuşak Tek Yol Girişimi kapsamında özel seçki (1) hazırlaması oldu. Festival kapsamında TKTY ülkeleri arasında film pazarı, TKTY kültürü konuşması, TKTY film gecesi düzenlendi, ayrıca TKTY Film Festivali İşbirliği oluşturuldu.
22.Shanghai Uluslarararası Film Festivali Kapanışında Nuri Bilge Ceylan Ödül Verdi.
Mutlu Binark|2019-07-09T11:44:31+03:0023 Haziran 2019|Etkinlikler|22.Uluslararası Shanghai Film Festivali, Çin, Film Festivali, Nuri Bilge Ceylan, Reza Mirkarimi, Shanghai|
1989 yılında Ankara Üniversitesi B.Y.Y.O. RTS. Bölümü'nden mezun oldu. Lisansüstü çalışmalarını Ankara Üniversitesi S.B.E’de gerçekleştirdi. 1999 yılında “İletişim Bilimleri” alanında doktora derecesi, 2003 yılında “İletişim Bilimleri” doçenti ünvanını aldı. Tokyo Üniversitesi'nde doktora saha çalışması için Japon Hükümeti bursuyla, Aarhus Üniversitesi ve Odense Üniversitesi'nde ise Danimarka Hükümeti ve TUBA bursuyla doktora sonrası çalışmalarda bulundu. 2007-2014 yılları arasında Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Bilişim ve Enformasyon Teknoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. 2011-2016 tarihleri arasında TÜBİTAK SOBAG Danışma Kurulu üyesi olarak hizmet verdi. Alternatif Bilişim Derneği'nin üyelerindendir. 2017 Temmuz ayından bu yana Moment Dergi'nin Editörlüğünü yürütmektedir. 2018 yılında Busan University of Foreign Studies'de (Busan, Güney Kore) Kore hükümetinin yaratıcı endüstri ve kültür politikaları üzerine 6 ay süre ile araştırma amaçlı konuk araştırmacı olarak bulundu. 2020 yılından itibaren Unesco Türkiye Milli Komisyonu İletişim İhtisas Komisyonu üyesidir.
Çalışma alanlarını iletişim kuramları, iletişim sosyolojisi, eleştirel medya okuryazarlığı, veri etiği ile yeni iletişim teknolojileri/yeni medya oluşturmaktadır. Halen yaratıcı endüstriler ve kültür politikaları üzerine çalışmalarına devam etmektedir. www.yenimedya.wordpress.com ve www.dijitaloyunkulturu.wordpress.com bloglarının yazarıdır.