Ugawood’un üretken yapımcı ve yönetmenlerinden Kenny Kambo dosyamızın üçüncü konuğu. Kambo , Ugawood’un benzersiz yönlerini ve rakip sektörleri SineBlog’a değerlendirdi.

Kenny Kambo Kimdir?

1992 Uganda doğumlu. 2013 yılından beri sinemacılık yapıyor. Sahibi olduğu “A Time Premier Movie Company Uganda Limited” yapımcı ve yönetmen olarak birçok filme imza attı. Evli ve üç çocuk sahibi.

Uganda film endüstrisini diğer ülkelerden ayıran ilk özellik eşsiz kültürel kostümleridir. Uganda, dünyadaki diğer ülkelere kıyasla eşsiz kültürel kostümlerle donatılmıştır. Ve bu kostümler, Uganda filmlerinin dünyanın dört bir yanındaki sinema pazarında çok farklı görünmesini sağlıyor. Bu kültürel kostümler kadınlar için “Gomes” ve erkekler için de “Kanzu”dur. Bir Uganda vatandaşı bir filmde bu kültürel kostümlerden birini giydiğinde, Uganda kültürünü dünyanın geri kalanının kültürel kıyafetlerine kıyasla çok farklı bir şekilde hayata geçirir. Örneğin, kendi filmim olan “Amadda Ga Kabaka”daki (Return Of The King) karakterler Gomes ve Kanzu kostümleri giyiyor bu da ürettiğim filmin yabancı filmlerden çok farklı görünmesine yol açıyor.

Bamasaba Byekhale (2015)

Ve üçüncü bir kostüm “Backcloth”.Uganda halkının ataları rejimlerinde backcloth giymesi nedeniyle bu kostüm çoğunlukla Uganda’nın gerçek kültürünü modern dünyaya götürmek için krallığın macera filmlerinde kullanılıyor. Ve bu “backcloth ” Uganda filmlerinden birinde göründüğünde, Uganda film endüstrisinin kostümler söz konusu olduğunda, yabancı ülkelerin film endüstrilerinden tamamen farklı göründüğünü gösteriyor. Örneğin, “Bamasaba Byekhale” (The Origin Of Gisu) ve “Paradise Forest” filmlerim, backcloth kostümleri nedeniyle yabancı filmlere göre benzersiz görünüyor.

Paradise Forest (2018)

Uganda film endüstrisini diğer ülkelerin film endüstrilerinden ayıran ikinci özellik yerli hikayeler barındırmasıdır. Bu, üretilen filmleri yabancı filmlere kıyasla hikaye anlatımında izleyicilerin görüşlerinde benzersiz kılar. Bu eşsiz yerli hikayeler, çeşitli görüşlerdeki yazarların sosyal, ekonomik ve politik kültürel ortamın çizgisiyle hareket ederek izleyicilere doğru yerel hikayeyi anlatmaları için yardımcı olur. Aynı yerli hikayeleri ile kendi ürettiğim filmler olan: No Going Back Home, Amadda Ga Kabaka, Bamasaba Byekhale, Paradise Forest, Jinja Opportunity ve The Vodu gibi.

No Going Back Home (2017)

Ürettiğimiz içerikleri diğer ülkelerin içeriklerinden ayıran bir diğer özellik de sahip olduğumuz eşsiz manzaralar ve yerlerdir. Uganda, Ekvator ve tropikal ormanlar, su kütleleri ve dağlarla donatılmıştır. Bu muhteşem manzaralar, filmin ihtiyaç duyduğu manzaraya göre Uganda’da olduğumuz yerde filmlerimizi çekmeyi kolaylaştırır. Bu eşsiz doğal film görüntüsü yabancı filmlere kıyasla benzersiz filmler üretmemizi sağlayan görüntüdür.

UGANDA FİLM ENDÜSTRİSİNİN RAKİPLERİ

Rakiplerimizin filmleri tüm ülkeyi talan ettiği için Ugandalı film yapımcıları olarak kendi ülkemizdeki film pazarını fethetmek için çok uğraştık. 2000 yılının başlarında, Nijeryalı filmler Uganda pazarında beklenen taleplerin ötesindeydi. Bu nedenle Uganda yapımı filmlerimizi Nijerya filmlerinden daha çok seven film müdavimleri olduğunu görmek için çok çalıştık.

The Vodu (2018)

Şimdilik, Ugandalı filmlerimiz ülkedeki Nijeryalı filmlerden daha fazla talep görüyor. Ancak ülke dışında Ugandalı filmlerimiz diğer ülkelerin filmleri kadar benimsenmedi. Uganda’daki film pazarı yarışması hakkında konuştuğumuzda, Uganda filmleri Ugawood’daki hiçbir Afrika ülkesi ile rekabet edemiyor. Hollywood Filmleri, Bollywood filmleri, Çin filmleri ve Kore filmleri ve bu ülkelerdeki filmler, kopyalandıkları ve bizimkinden daha büyük bütçeli oldukları için yüksek talep görüyor. Bu yüzden onların rakiplerimiz olduklarını söylemek aptalca olabilir, sonuçta rakiplerimiz değiller.

Abdul Aziz (2018)

Uganda film endüstrisinde, çeşitli film türleri kategorileri üretiyoruz. Kendi prodüksiyon şirketim olan “A Time Premier Movie Company Uganda Limited”da olduğu gibi farklı film türleri ürettim. “Jemmy and Jerry Hoist” bir drama aşk hikayesi, “The Vodu” bir gerilim, “Bamasaba Byekhale” kültürel bir macera, “Where The Hearts Lays” bir aşk hikayesi draması, “Highschool Style Of Bugisu High” eğitici, “Initiator” dini, “No Going Back Home” yine bir gerilim; “Paradise Forest” korku, “Jinja Opportunity” sosyal yaşam dramı, “Abdul Aziz” bir aksiyon, “The Mission” da bir aksiyon, “Amadda Ga Kabaka” tarihi ve son olarak da “Victims” dedektif türü filmlerdir.