Patrick Frater/çeviri Merve İriyarı

Çağdaş Japon sinemasının en büyük isimlerinden Kitano Takeshi, Amazon MGM Stüdyo için ismi henüz belli olmayan bir film yönetiyor.

Filmin oyuncu kadrosu ve özeti gibi diğer ayrıntıları da yetersizdi. Amazon sadece: “Dünya çapında beğeni toplayan Japon yönetmen Takeshi Kitano’nun uzun metrajlı filmini üreteceği” açıklamasını yaptı. Ayrıca Kitano filmde rol alacak.

Kitano, filmin yapım aşamasına dair bir yorumla ipucu verdi: “Şu anda özenli bir şekilde çekim yapıyoruz, bu nedenle lütfen daha fazla güncelleme için bizi izlemeye devam edin.

Beat Takeshi adıyla aktör ve Stand Up komedyeni olarak da sahne alan Kitano, bir yönetmen olarak geniş bir çevrede tanındı. 1989’da “Violent Cop” ile yönetmenlik çıkışından bu yana Kitano 19 uzun metrajlı filmin yönetmeliğini yaptı. 1997 yapımı “Fireworks” (diğer adıyla “Hana-bi”) 54. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü kazandı. Kitano, aynı festivalde “The Blind Swordsman: Zatoichi” ile en iyi yönetmen dalında Gümüş Aslan ödülünü de kazandı.

Eserleri arasında, sanat evi draması (2002’de “Dolls”), dönemin aksiyon filmi (2003’de “The Blind Swordsman: Zatoichi”) ve çağdaş suç-kriminal dizisi (2010-2017 “Outrage” üçlemesi) yer almaktadır. Yönetmen olarak en son filmi ise homoseksüel konuyu da ele aldığı ve tarihi bir dönemi anlatan “Neck” (diğer adıyla “Kubi”) filmidir.

Amazon MGM Stüdyosu’nun uluslararası özgün eserler başkanı James Farrell, “Kitano yalnızca Japonya’da değil, küresel film ve medya eğlencesi alanında da bir ikon ve yakında Prime Video’da yayınlanacak olan projede onunla iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. Ayrıca James Farrell: “Bu iş birliği, Amazon MGM Stüdyosu’nun yetenekler için bir ev (yuva) olma vizyonunu daha da güçlendiriyor ve bu da gelecekte çok daha başarılı iş birliklerine yol açacak. Biz, Kitano-san’ın hayranlarının ve takipçilerinin, dahi film yapımcısının neler hazırladığını izlemek için heyecan duyacağına eminiz.” açıklamasını da ekledi.

Kaynak: https://variety.com/2024/film/news/japan-kitano-takeshi-amazon-mgm-studios-movie-1236040907/