Sevgili SineBlog okuyucuları, sizler için “Bu Hafta” köşesinde keyifle izleyebileceğiniz iki yapım seçip anlatmaya çalıştım. Romantik komedi türünde bir film olan The Lovebirds ve işyeri komedisi türünde bir dizi olan Space Force bu hafta vizyona girdi ve izleyicisiyle buluştu. Bu iki sürükleyici yapımı Netflix’te izleyebilirsiniz. İzleyeceklere keyifli seyirler dilerim.

Space Force

Space Force 29 Mayıs’ta vizyona giren ve merakla beklenen iş yeri komedisi türündeki bir dizi. Fakat bu kez söz konusu olan iş yeri alışılmışın dışında olan ve uzay birliği için bir araya gelmiş, bu amaç doğrultusunda ordu kurulmuş olan bir iş yeridir. Bu dizi aynı zamanda politik bir taşlama olma özelliğini de taşıyor. Çünkü ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz 2019 Aralık ayında bir uzay birliği kurulması emrini vermişti ve dünyada uzay birliğine sahip tek ülke olmayı hedefliyordu. Bu fikri de hayata geçirmişti. Böylelikle savaşı dünyanın her bölgesine yaymayı başaran insanoğlu bu kez de rotasını uzaya çevirerek kendisine yeni bir savaş alanı oluşturmayı hedefliyordu. Dizide de bu olaya bir gönderme yapılmakta.

Dizide, yeni kurulan uzay kuvvetlerinde ordunun başına getirilmek üzere dört yıldıza sahip General Naird görevlendirilir. Dizinin başkarakterlerinden olan Naird çalıştığı bilim insanlarından baskı görmeye ve onlarla anlaşamamaya başlar. Bu durum neticesinde gördüğü baskıya dayanamaz ve bir uydu fırlatır. Bunun üzerine uyduda yaşanan ciddi aksaklık General Naird’i birlikte çalışmayı hiç istemediği biriyle Adrion Mollary ile işbirliği yapmaya iter. Bilim insanı olan Adrion Mollary dizide parlayan bir karakter olmayı başarıyor. Adrion Mallory karakteriyle güldüren hikaye genel gidişatı dolayısıyla da içerisinde şüpheler uyandırıyor. Özellikle hikayede Naird’in ne yapacağının kestirilememesi olaya heyecan ve şüphe katmakta. Bu da dizinin sürükleyici olmasına büyük katkı sağlıyor. Dizinin yaratıcıları The Office’den tanıdığımız Greg Daniels ve Steve Carell olurken başrolleri paylaşan isimler ise John Malkovich, Steve Carell ve Ben Schwartz. Dizinin ilerleyen bölümlerinde Lisa Kudrow ve Jane Lynch gibi isimlerin dahil olması ayrı bir heyecan sebebi oluyor. Bugün itibariyle vizyona giren dizi şimdiden hatrı sayılır bir izleyici kitlesine ulaşmış gibi görünüyor.

The Lovebirds

Türkçeye ”Muhabbet Kuşları” olarak çevrilen romantik komedi türünde bir film The Lovebirds. Film genç bir çiftin kazara karıştıkları bir olay neticesinde verdikleri mücadeleyi konu alıyor. İlişkileri zaten çalkantıda olan Jibran ve Lalani çifti bir akşam yemeği partisine gitmek üzere yola çıkarlar ve arabada tartışıp ayrılma kararı bile alırlar. Fakat birkaç saniye sonra kendilerini bir cinayet gizeminin içerisinde bulurlar. İşte bu durum çiftin ilişkilerinde belirleyici etkiye sahip olacak olayları başlatır.

Çift asıl katili bulup kendilerini aklamak için kaçmayı tercih eder ve tek umutları gerçek katilin geride bıraktığı ipuçlarını kullanarak onu bulmak olur. İçerisinde aksiyonun, suçun ve komedinin bulunduğu bu film 87 dakika süren sürükleyici bir senaryoya sahip. Senaryonun Aaron Abroms ve Brendan Gall tarafından yazılan, yönetmen koltuğunda ise Michael Showalter’in oturduğu film 22 Mayıs’ ta Netflix’te vizyona girdi. Film başlangıçta tiyatrolar için tasarlanmış fakat COVID-19 salgını nedeniyle filme çevrilme özelliğini taşıyor. Filmin oyuncu kadrosunu ise Issa Rae, Kumail Nanjiani, Paul Sparks, Anna Kampı gibi oyuncular paylaşmakta.