Değerli SineBlog okuyucuları,

Sizler için bu hafta vizyona giren iki yeni yapım seçtim. Bir dizi ve bir film ile karşınızdayım! Bu hafta seçtiğim film ABD kaynaklı soygun ve aksiyon filmi olan ”The Last Days Of American Crime” oldu. Bu film sizlere heyecan dolu dakikalar yaşatacağa benziyor. Oldukça büyük bir heyecanla vizyona girmesini bekleyenlerin sayısı hiç de az değildi! Sizler için seçip anlattığım dizi ise aynı adı taşıyan filmden uyarlanmış olan ”Snowpiercer”. Dizimiz bilimkurgu, aksiyon ve dram ağırlıklı ve gelecek dünyadan izler bulabileceğiniz bir öyküsü var. Bu iki muhteşem yapımı izleyeceklere keyifli seyirler diler, izlerken hoş vakit geçirmelerini temenni ederim.

Snowpiercer

Bong Joon-Ho imzalı 2013 yapımı aynı adlı bilimkurgu filmden ve ona kaynaklık eden Fransız çizgi roman serisi Le Transpercenige’den uyarlanmış bir dizi. Yönetmenliğini Josh Friedman’ın üstlendiği dizi küresel ısınmayı engellemek amacıyla yapılan bir deneyin felakete dönüşmesi sonucu tüm dünyanın buzlar altında kaldığı bir gelecekte başlıyor. Tüm dünyanın buzlar altında kalmasının ardından sağ kurtulan insanlar Snowpiercer adında, kürenin etrafında dönen, yuvarlak ve devasa bir trende yaşarlar.

Trende bulunan ve hayatta kalan bu son insanların birlikte bir yaşam sürmesi de bir o kadar zor olacaktır. Çünkü trenin içerisinde sınıf düzenine göre bölümlere ayrılmış bir sistem, zorlu yaşam koşulları ve adaletsizliğe ev sahipliği yapan bir yaşam vardır. Dizi yaşanılan bu zorlu yaşamı baştan aşağı konu alır ve izleyiciye çok da uzak olmayan bir gelecekte küresel ısınmanın yaratacağı sıkıntıya dikkat çeker. Graeme öncülüğünde çekilen dizinin oyuncu kadrosunu ise Jennifer Connelly, Daveed Digs ve Mickey Sumner gibi oyuncular oluşturmakta. 25 Mayıs’ ta Amerika’da TNT kanalında izleyici ile buluşan dizi, dünyanın geri kalanı için ise Netflix’te izleyicisiyle buluştu ve ses getirmeyi başardı!

The Last Days Of American Crime

Türkçeye “Amerikan Suçunun Son Günleri” olarak çevrilen, suç aksiyon ve gerilim filmi. Senaryosunun Karl Gajdusek’e ait olduğu, yönetmen koltuğunda ise Olivier Megaton’un oturduğu film aynı adı taşıyan, 2009 yılında yayınlanan bir çizgi romandan uyarlanma özelliğini taşıyor. Rick Remender ve Greg Tocchini imzalı çizgi romandan uyarlanan bu aksiyon dolu gerilim filmi 5 Haziran’da Netflix’te izleyicisiyle buluştu. The Last Days Of American Crime, benzeri görülmemiş bir soygun planını konu ediyor.

ABD hükümeti çok da uzak olmayan bir gelecekte suçun tam anlamıyla ortadan kalkmasını sağlayacak bir plan üzerine çalışmaktadır. Bu amaç doğrultusunda  insanların yasa dışı eylemlerde bulunmasını imkansız hale getirecek sinyal yayan bir teknoloji geliştirip suç işleme ihtimalini en aza indirmek üzerine uğraşır. Azılı bir soyguncu olan Graham Bricke de hükümetin bu planından haberdar olur ve bu teknoloji devreye girmeden önce son bir soygun hazırlığına koyulur. Bu sebeple de Graham ünlü bir soyguncu olan Kevin Cash ve kara pazar korsanı Shelby Dupree ile işbirliği yaparak Amerikan tarihinin sinyalden önceki son suçu olarak tarihe geçecek soygununa imza atarlar. Oyuncu kadrosunda Edgar Ramirez, Anna Brewster, Michael Pitt, Sharlto Copley’in bulunduğu film 148 dakika süren sert, gerçekçi ve sürükleyici dakikalar vaat etmekte!