Merhaba sevgili SineBlog okuyucuları! Bildiğiniz üzere sinema salonları açılmaya ve seyircilerini ağırlamaya başladı uzun bir aradan sonra! Bende sizler için bu hafta vizyona giren filmleri derleyip kısaca anlatmaya çabaladım. Bu haftaki listemiz oldukça kabarık olmakla birlikte izlenmeye değer çok güzel yapımlar bulundurmakta. Bu hafta üçü yerli film, biri animasyon olmak üzere sekiz film vizyona girdi ve sinema salonlarında izleyicisiyle buluşacağı anı bekliyorlar! İzleyeceklere keyifli seyirler diler sinema salonunda hoş vakit geçirmelerini temenni ederim.

TENET

Tenet, Christopher Nolan’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı, John David Washington’un baş rolünde yer aldığı gerilim, dram, aksiyon filmidir. 26 Ağustos’ta sinema salonlarında yerini alan filmimizin konusunu ise, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesi oluşturuyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan bu kahramanın verdiği mücadele bir hayli zor ve tehlikeli yollardan geçecektir. Bu zor görev için çıktığı bu yolculukta tek sahip olduğu donanımı bir kelimeden oluşacaktır; Tenet. 2 saat 30 dakika süren aksiyon ve gerilim dolu film dünya genelinde 70 farklı ülkede vizyonda!

RENKLERDE KAYBOLAN HAYAT: FİKRET MUALLA

Türk resim tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Fikret Mualla’nın hayat hikayesini konu edinen, Metin Güngör’ün yönetmen koltuğunda oturduğu dram, biyografi türünde bir filmdir. Sanat hayatı ve yaşantısıyla kendine has bir ressam olan Fikret Mualla’nın sanat hayatının yanı sıra özel yaşamından da kesitlerle karşılaşacağımız ve böylesi değerli bir ressamımızın hayatına tanık olabileceğimiz film 28 Ağustos’ta vizyona girdi. Oyuncu kadrosunda; Metin Güngör, Tayfun Sav, Okan Bayülgen, Şebnem Schafer ve Bedri Baykam’ın bulunduğu film sinema salonlarında siz değerli seyircileri beklemekte. Keyifli seyirler.

SUBAY VE CASUS

Subay ve Casus, 1984 yılında haksız yere vatana ihanet etmekten hüküm giyen ve ömür boyu hapse mahkum edilen subay Alfred Dreyfus’un hikayesini konu alır. Alfred Dreyfus’un casusluk yapmasıyla suçlanmasının ardından hayatı altüst olur ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılarak şeytan adasına gönderilir ancak dönemin askeri istihbarat biriminin başındaki Georges Picquart bilgi sızıntısının devam ettiğini fark eder ve kendisini yalanlarla dolu bir labirentin içinde bulur! 28 Ağustos’ta vizyona giren filmin yönetmenliğini Roman Polanski’nin üstlendiği film oyuncu kadrosunu ise; Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, Melvil  Poupaud oluşturmakta.

KIZIL ŞAMPİYON

Richard Wagamese’nin en çok satan romanından beyaz perdeye uyarlanan ”Kızıl Şampiyon” Saul Kızılderili Atı’nın büyüme hikayesini konu ediniyor. Stephen S. Campanelli’nin yönetmen koltuğunda oturduğu film Saul kızılderili atının 1970’lerde karşılaştığı ırkçı muameleyi ve hayatta kalma öyküsünü odağına alır. 28 Ağustos’ta sinema salonlarında dram türünde film kategorisinde yerini alan film oyuncu kadrosuyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Başrollerini; Sladen Peltier, Forrest Goodluck, Ajuawak Kapashesit’in paylaştığı film izleyicilerini beklemekte!

İNTİKAM SOĞUK DUŞ

Engin Akyıldırım’ın yönetmenliğini üstlendiği korku türündeki film 28 Ağustos’ta vizyona giren filmler arasında yerini aldı. Konusunu ise, eşi ve çok sevdiği kızı Tuana ile köyde kendi halinde yaşayan Gümrah’ın değişen yaşamı oluşturmaktadır. Kendi halinde yaşamını sürdüren Gümrah’ın hayatı bir gün işten geldiğinde evinde karşılaştığı manzaranın ardından değişecektir. Gördükleri karşısında deliye dönen Gümrah tüm yaşananların başlangıcında olduğunun farkında bile değildir! Oyuncuların Gümrah Tolu, Sezen Aşırt, Alpay Atilla, Muhammet Toy ve Murat Emirhan gibi isimlerden oluştuğu film 13 yaş ve üzeri olan seyircilerini beklemekte.

BİG KİLL KASABASI

Yönetmenliğini Scott Martin’in üstlendiği western, aksiyon türünde olan Amerikan yapımı filmdir. 28 Ağustos’ta vizyondakilerde yerini alan film aylak bir kovboy, iki uyumsuz kumarbaz ve ölümcül bir vaizi konu alır. Big Kill kasabasında yollarının kesişmesiyle patlak veren olayları anlatan film bu kasabada yaşanacak bambaşka ve zor olaylara ev sahipliği yapacaktır. Karakterleri bekleyen şey ise hayatta kalma mücadelesi ve hepsini sonsuza dek değiştirecek bir karar anı olacaktır!

CİN BEBEK 2

Yönetmenliğini Bülent Aydoslu’nun üstlendiği, Buse Sevindik, Ömer Polat ve Onur Çimen’in başrollerini paylaştığı Türk yapımı filmdir Cin Bebek 2. Korku türünde olan filmimizin konusunu, cin kavimleriyle kendi mücadelesini vermek durumunda kalan Doğa’nın hikayesi oluşturuyor. Ziffar adında bir cinden hamile kalan doğa cin bebeği doğurmak zorunda kalacaktır. Cin bebeğin doğmasıyla birlikte cin kavimleri bebeğin sahibi olmak ister bu sebeple de cin kavimleri insan bedenlerini ele geçirerek bebeğin peşine düşer. Kendisini büyük bir kabusun ve çıkmazın içinde bulan doğanın savaşmaktan başka çaresi kalmayacak ve var gücüyle mücadele edecektir. Bu mücadelede bebeği almak isteyen cin kavminden kurtulmak için müslüman bir cin aşiretiyle bir anlaşma yapmak zorunda kalacaktır doğa. 28 Ağustos’ta vizyona giren bu Türk yapımı filmimiz 1 saat 21 dakika boyunca sizlere korku doldu anlar yaşatacağa benziyor!

DİNOZORLAR

Izzy Clarke’nın yönetmenliğini üstlendiği animasyon türünde bir filmdir Dinozorlar. Dino Braind, dinozor Fang ile yardımcısı Scale’in macerasının anlatıldığı animasyon 28 Ağustos’ta sinema salonlarında yerini aldı. Baş döndürücü bir bilgi arayışına giren tatlı ekip yıldızlararası yolculuklarında öğretmen profesör Claw ile bağlantı kurarlar. Bu bağlantıda zekaları bu dünyanın dışında turbo hızında güçlenecektir. Öğrenmenin asla tükenmediğini kanıtlayan dinozor beyinler ve arkadaşlarının yolculuğuna katılmak isterseniz 60 dakika sürecek olan bu animasyon sizleri beklemekte!