Merhaba SineBlog okuyucuları!

Sizler için bundan böyle her hafta vizyondaki filmleri takip edip genel bir perspektif sunmaya çalışacağım.

Hoş geldim, hoş buldum!

Bu hafta çevrimiçi platformlarda gösterime giren iki filmle başlıyoruz. Covid-19 sürecini mutlaka atlatacağız ve sinema salonlarında vizyona girecek filmleri de ele alacağız.

Sağlıkla kalın!

Extraction

Yönetmenliğini Sam Horgrave’ın üstlendiği , senaryosu Joe Russo’ya ait aksiyon gerilim filmi olan Extraction asker Tyler’ın mücadelesini gözler önüne serer. Filmin konusunu bir uyuşturucu kaçakçısının kaçırılan oğlunu kurtarmak için Bangladeş’e gönderilen paralı askerin hikayesi oluşturuyor. Silah ve uyuşturucu kaçakçılarının ortasında kalan ve kaçırılan bir çocuğu kurtarması için tutulan kiralık asker Tyler’ın bu karmaşık ve zor şehirde verdiği mücadele, izleyenleri tarafından oldukça beğenildi.

24 Nisan’da Netflix’te gösterime giren bu aksiyon dolu filmin başrolünde ünlü oyuncu Chris Hemsworth yer alıyor. Aynı zamanda filmin kadrosunda Golshifteh Ferahani , Randeep Hooda , Rudhraksh Jaiswal gibi başarılı oyuncular da yer alıyor. 117 dakika süren Amerikan aksiyon gerilim filminin IMDb puanı ise 6.8/10.

Sergio

Amerikan biyografik drama filmi olan Sergio; ABD’nin Irak’ı işgalinin ardından hayatının en zorlu görevlerinden birinin altından kalkması gereken Birleşmiş Milletler diplomatı Sergio Vieira de Mello’nun yaşadıklarını konu alıyor. Senaryosu Craig Borten’a ait olan, yönetmenliğini Greg Barker’ın üstendiği film aynı zamanda Greg Barker’ın 2009 yılında HBO için çektiği ve Primetime Emmy ödülüne aday gösterildiği aynı adlı belgeseli olma özelliğini taşıyor.

Greg Barker’ın Sergio adlı belgeselini sürükleyici bir kurmaca filme dönüştürüp gerçek bir hikayeden uyarladığı bu yapıtı en az kısa film kadar beğenildi ve ses getirdi. 17 Nisan’da Netflix’te gösterime giren bu filmin başrol oyuncularında; Wagner Moura, Ana de Armas, Clemens Schick, Bradley Whitford gibi başarılı oyuncular yer alıyor.