Sevgili SineBlog okuyucuları, sizler için Mayıs ayının son haftalarını yaşıyorken izleyebileceğiniz keyifli yapımlar seçtim. Bu hafta bir dizi, bir belgesel film ve bir film anlatmaya çalıştım. İzleyicilerine keyifli seyirler dilerim.

Chichipatos

İspanyol yapımı bir komedi dizisi Chichipatos. Dizinin konusunu beceriksiz bir sihirbaz olan Juanquini’nin başından geçenler oluşturuyor. Bu beceriksiz sihirbaz bir gösterisinde hayatının numarasını yapar ve bir polis baskını sırasında aranan bir suçluyu gözden kaybeder. Fakat bunun bedelini ödemek zorunda kalacaktır. Hiçbir suçunun olmadığını bir türlü kimseye inandıramaz. Juanquini ısrarla polise hiçbir şey bilmediğini söylese de polisler onun ağzından laf almaya çalışırlar.

Yaşanan bunca sorun içerisinde Juanquini’nin ailesi de ona bir avukat bulup sorunu çözmeye çalışırlar. Tüm çabaların sonuçsuz kaldığı noktada bir ABD federal ajanı Juanquini’yi ülkeden çıkarmak için çıkagelir ve işte tam da bu noktada Juanquini’yi ve ailesini zorlu bir seçim süreci beklemektedir. Juanquini’nin eylemleriyle yüzleşmesini ve iç hesaplaşmasını gözler önüne serecek bu dizinin yaratıcısı Dago Garcia olurken yönetmen koltuğunda ise Juan Camilo Pinzon oturmakta. 15 Mayıs’ta Netflix’te vizyona giren dizinin başrollerinde ise; Antonio Sanint, Maria Cecillia Sanchez, Mariana Gomez var.

Ben Platt Live from Radio City Music Hall

Live from Radio City Music Hall; şarkıcı, söz yazarı ve aynı zamanda aktör olan Ben Platt tarafından hazırlanan bir konser belgesel filmi. Ben Platt’in müzik grubundan ve keskin zekasından destek alarak oluşturduğu bu müzik ve konser belgeselinde Ben Platt’in ilk albümünden olan şarkılara da yer verilmiş. Kaydedilen konser görüntülerinden oluşan bu müzikal şölenin ilk durağı 29 Eylül tarihinde New York’ta kaydedilen konser videosuyla başlar ve kaydedilen konser görüntüleriyle devam eder.

Platt’in daha önce yaptığı bir açıklamasında verdiği konserlerin çok büyük bir anlama sahip olduğuna vurgu yapmış ve ”canlı performans her zaman benim en büyük aşkım oldu, orada kendimin en gerçek versiyonu gibi hissediyorum” ifadelerini kullanmıştı. Şimdi ise kendisinin en gerçek versiyonunu izleyiciyle buluşturmanın heyecanını yaşıyor. 20 Mayıs’ta Netflix’te vizyona giren filmin yönetmen koltuğunda Alex Timbers ve Sam Wrench otururken oyuncu kadrosunu ise Ben Platt ve onun yakın arkadaşları ve müzik grubu oluşturuyor.

Te Quiero, Imbécil

Türkçeye ”Seni Seviyorum Aptal” olarak çevrilen İspanyol yapımı komedi türünde bir film. Filmin baş karakteri olan Marcos’un yaşadıkları konu alınır ve Marcos’un yaşadıklarından sonra nasıl bir yol izlediği gözler önüne serilir. Marcos 30’lu yaşlarında ve evlilik hayalleri kuran bir gençtir. 8 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Ana’ya evlilik teklifi ettiği gün terk edilir. Yaşamış olduğu bu çöküntü yetmezmiş gibi o gün içerisinde işini de kaybeder. Tüm bu yaşanılanlardan sonra ailesinin evine dönmek zorunda olduğunu düşünür fakat dönmeyi istemez.

Kendini yeniden yaratmanın ve başarılı olmanın hayallerini kurar fakat Marcos bunları nasıl yapacağını bilemez. Bunun için her şeyi medet umduğu yerden yani internetten yardım alır. Bir youtuber’ın tavsiyelerine uymaya karar verir ve kendini beklenmedik durumlar içerisinde bulur. Yönetmen koltuğunda Laura Mana’nın oturduğu, başrollerini ise Quim Gutierrez, Natalia Tena ve Alfenso Bassave’nin paylaştığı film 15 Mayıs’ta Netflix’te yayınlandı.