Merhaba SineBlog okuyucuları,

Bu hafta sizler için vizyona giren 3 yapıt seçtim ve anlatmaya çalıştım. Bir film, bir belgesel film ve bir dizi. Umuyorum faydalı olabilmişimdir. Keyifli okumalar ve izleyeceklere keyifli seyirler!

All Day And A Night

Yazarlığını ve yönetmenliğini Joe Robert Cole’nin üstlendiği, başrollerini Jeffrey Wright ve Asheton Sanders’in paylaştığı Amerikan dram filmidir. Filmin baş kahramanı Jahkor isimli bir gençtir ve tüm hikaye bu gencin etrafında döner. Jahkor babası gibi olmak istemeyen ve babasına öfkeli bir gençtir çünkü babası suç işleyip hapse mahkum edilmiş biridir. Ancak kendisi de karıştığı suçlar dolayısıyla kendisini parmaklıklar ardında bulur.

Rap yapma hayalleri kurarken ve dünyadaki sorumluluklarını yerine getirmeye çalışırken yanlış yollara sürüklenen bu genç hapishanede geçirdiği zaman diliminde babası ile kendi hayatı arasında bağ kurmaya çalışır. Yaşadığı bu süreçte adeta kendisini keşfetmeye çalışır.Kendisini suça iten insanları, koşulları, yaşamını, sevdiklerini gözden geçirip hayata farklı bir pencereden bakmak için çabalar. Hayatla kurduğu bağı ve Jahkor’un kendisini keşfetme serüvenini konu alan bu film 1 Mayıs’ta Netflix’te yayınlandı ve IMDb puanı ise 6/10 oldu.

Becoming

Becoming; Michelle Obama’nın hayatını konu alan, onun insanlarla kurduğu bağı, umutlarını, çabalarını konu alan belgesel filmdir. Film Amerika Birleşik Devletlerinin eski First Lady’si olan Michelle Obama’nın güçlü kaleminden çıkan samimi ve ilham verici anılarından oluşmaktadır. Yönetmenliğini Nadic Hallgren’in üstlendiği bu film sıcacık anılarıyla izleyicisiyle buluştu.

Obama ABD’de First Lady olarak hizmet verdiği yıllarda çevresindeki kadınlar ve gençler için mücadele edip onların güçlü bir savunucusu olmuştur. Filmde de kendisinin bu yanına dikkat çekilmiştir. Anılarında derin bir yansıma ve büyüleyici hikaye anlatımı olan Michelle yaşadığı deneyimlere de sıklıkla yer verip gençlere ve genç yetişkinlere tavsiyelerde bulunup, yaşadıkları duyguların ne anlama geldiğini anımsatmaya çabalamış. 2018 yılında yazdığı ve çok satan kitaplar arasında yerini bulan ”Becoming” kitabı bu kez de belgesel film kategorisinde 6 Mayıs’ta Netflix platformunda izleyicisiyle buluştu ve oldukça beğenildi. 90 dakika süren bu belgesel filmi izleyeceklere şimdiden iyi seyirler dilerim.

The Eddy

The Eddy; senaryosunu Jack Thorne’nin kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda ise Damien Chazelle’nin oturduğu müzikal drama dizisidir. Dizi Paris’in renkli ve elit mahallelerinde geçmekte. Dizinin konusu da Paris’teki bir caz kulübünün sahibinin işini kaybetmesinin eşiğine gelmesi ve bunun için verdiği mücadele oluşturur.

Zor durumda olan bu bar sahibi adam hem kulübünü hem de müzik grubunu korumak için mücadele ederken tehlikeli işlere bulaşır. Şehirde karşılaşılan tehlikeleri merkeze alan dizinin başrollerini Andre Holland, Joanna Kulig, Tahar Rahim gibi yıldız oyuncular paylaşmakta. Dizinin özgün müzikleri ise Glen Ballard ve Randy Kerber imzalı. Daha önce Berlin Film Festivali’nde ilk iki bölümünün izleyiciyle buluştuğu dizinin tüm bölümleri 8 Mayıs itibariyle Netflix’te.