Park Chan-Wook “Decision To Leave” Filmiyle Cannes’a Geri Döndü

Koreli yönetmen Park Chan-wook, Cannes’da yarışan son filmi “Decision to Leave” ile ilgili, “Oldboy” (2003) filmindeki gibi intikam teması yoğun olmayan,  erken gelişmiş bir romantizm olduğunu belirtti ve o böyle bir film yapmayı gerçekten istiyordu. Festivalin, yarışmadaki filmlerinden biri olarak pazartesi (yerel saatle) 75. Cannes Film Festivali’nde galası yapılan “Decision to Leave” filmi, kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadına aşık olan polis dedektifini konu alıyor.

“Lust, Caution (2007)” filminde yer alan Çinli aktris Tang Wei ve “Memories of Murder(2003)” filminde yer alan Koreli aktör Park Hae-il’in başrollerini paylaştığı film, iki evli insanın şık, romantik bir aşk hikayesidir, ancak uygunsuz aşk sahneleri veya şiddet sahneleri yoktur. Bu kapsamda filmde, Park’ın ünlü “Oldboy” filminden de esintiler kolayca fark edilebilmektedir.
Park’ın, Cannes’da Koreli gazetecilere yaptığı açıklamada, “yetişkinler için bir aşk hikayesi yapmak istedim ama bu, şiddeti ve uygunsuz aşk sahnelerini daha güçlü bir şekilde tasvir etmem gerektiği anlamına gelmiyor” dedi ve ekledi, “insanlar monoton ve öncekilerden daha az dikkat çekici olduğunu düşünebilir.”
Park Chan-wook, filmde, içtenlikle samimi olarak davranan ama ayni zamanda evliliğine sadık olan bir erkek ve kadın arasındaki yeni bir arkadaşlığı da etkileyici bir şekilde gösterdiğini söyledi. 58 yaşındaki yönetmen, “Decision to Love” filminin bir gerilim ya da gizem değil, bir romantik komedi olduğunu özellikle belirtti. Önceki filmlerinde olduğu gibi hem romantik hem de komedi türlerini bir arada içerdiğini vurgulayarak “Romantizm ve komedi bu filmlerin ana bileşenleri” dedi.
Park Chan-wook, “Decision to Love” filminde, senarist Chung Seo-kyung, yapım tasarımcısı Ryu Seong-hie ve besteci Cho Young-wuk’un da aralarında bulunduğu yapım ekibiyle birlikte çalıştı. Aynı zamanda, “Oldboy”, “Thirst” ve “The Handmaiden” filmlerinden sonra Altın Palmiye için yarışan dördüncü yapımı olan  “Decision to Love” filmi, Cannes’da ilk iki ödülünü kazandı. Bu yılın en büyük onuru; Park,  yarışmanın önde gelen yarışmacılardan biri olarak kabul edilmesiydi.
“Benim için değerli olan burada toplanıp birlikte filmden keyif almamız.” dedi ve ekledi: “Sadece eğlenceli hikayeler hakkında düşünmek istiyorum. Harika yorumlar almak mutlu edebilir ama bence bu çok da önemli değil.” (Yonhap)

Kaynak:https://www.koreatimes.co.kr/www/art/2022/05/689_329719.html