Hollanda yapımı bağımsız film Loners için ilk kez kamera karşısına geçen Simone Kaptein oyunculuk deneyimini SineBlog ile paylaştı.

Videonun hemen altında söyleşinin Türkçe dökümünü okuyabilir ve Simone Kaptein’in filmden bir sahnesini izleyebilirsiniz.

– Loners, oyunculuktaki ilk deneyiminiz. Sizi bu filmde rol almaya ikna eden şey nedir?

Mario, o benim en iyi arkadaşım ve benden rol almamı rica etti. “Gerçekten yardımına ihtiyacım var” dedi. Tamam dedim, tamam yaparım.

– En zor sahneniz neydi?

En zor kısımlar yüzümün yakın plan çekildiği bölümlerdi.  Bu yüzden her yakın çekim benim için pek güzel geçmedi.

–  Filmde “şimdi olsaydı farklı yapardım” diyebileceğiniz bir şey var mı?

Bilmiyorum,  gerçekten bilmiyorum…

– Filmin en önemli ve beğeni toplayan sahnelerinden biri, silahı yüzünüze doğrultulduğu sahneydi. Bu sahne için nasıl hazırlandınız? 

Bence herkes silah kendisine doğrultuğunda nasıl hissedeceğini gerçekten hayal edebilir. O yüzden hazırlanmak zorunda kalmadım.

– Bir oyuncunun rolünde en önemli faktör nedir, yönetmen mi veya senaryo mu?

“Yönetmen” derdim çünkü senaryo çekim sürecinde sürekli değişebilir.

– Bağımsız film oyuncuyu özgürleştiriyor mu veya tersinden mevcut olanakların sınırlı olması nedeniyle sınırlandırıyor mu?

Sanırım özgürleştiriyor.  Çünkü katı senaryo kurallarına uymak zorunda değilsiniz. Eğer iyi olmadığını düşünürseniz beğenmediğiniz parçaları dışarıda bırakabilirsiniz. İyi  ve anlamlı olduğunu düşündüklerinizi de ekleyebilirsiniz.

– Bundan sonraki kariyerinizi oyunculuk üzerine kurmak ister misiniz, neden evet ya da hayır?

Bu, verdiğim bir sözdü ve sözümü tuttum. Ama benden Brad Pitt ya da Eddie Murphy (onu beğenirim) ile birlikte bir filmde oynamamı istemedikleri sürece bir filmde tekrar yer alacağımı sanmıyorum. Hayır, teşekkürler.