En Çok Satanlarda “Decision to Leave” Filmi ve “Our Blues” Dizisinin Senaryo Kitapları

Yazan: Lee Gyu-lee

Çeviren: Toygar Ercan

Hit haline gelen filmler ve diziler yayıncılık sektöründe de fırtınalar estiriyor ve senaryo kitapları ve orijinal romanlar da dahil olmak üzere ilgili yayınların satışlarındaki artışın önünü açıyor.Romantik gizem filmi “Decision to Leave”in senaryosu, açıklanan yayınlama tarihi 5 Ağustos’tan bile önce ülkenin önde gelen çevrimiçi kitapçılarından biri olan YES24’te arka arkaya iki hafta boyunca en çok satanlar listesinin zirvesinde yer aldı.

 Yönetmen Park Chan-wook’un kendisine bu yılki Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran son filmi, 29 Haziran’da yerel sinemalarda gösterime girdi. Film yeni çıkan gişe canavarlarıyla dolu box office’e rağmen gösterime girdikten sonra 4 hafta boyunca bilet satışlarını sabit tuttu. Film yaklaşık 1,71 milyon bilet satışı gerçekleştirerek 17,66 milyar won (13,5 milyon $) hasılat elde etti.

Yönetmenin okuyuculara filme daha derinlemesine bir bakış sunması beklenen senaryo kitabı, 17 Temmuz’da ön satışlara başladı ve sadece bir günde platformdaki en çok satanlar listesinde en üst sıraya yerleşti.

tvN’nin yeni yıldızlarla dolu dizisi Our Blues’un senaryo kitabı da 14 Temmuz’da yayınlandığından beri raflardan uçuyor. Dizinin ve oyuncuların aksiyon repliklerinin düzenlenmemiş bir versiyonunu sunan ve iki bölümden oluşan kitap ülkenin en büyük kitapçı zinciri olan Kyobo Kitap Merkezi’nde sanat ve edebiyat kategorisindeki satışlarda yayınlanmasından bir hafta sonra zirveye yerleşti.

2016 yapımı “Dear My Friends” dizisini yazan yıldız yazar Noh Hee-kyung’un senaryosunu yazdığı drama dizisi, Jeju Adası’ndaki bir sahil kasabasında hayatlarında iniş çıkışlar yaşayan bir grup insanı konu alıyor.

Dizi, Lee Byung-hun, Kim Hye-ja, Shin Min-a ve Han Ji-min gibi A listesindeki yıldızları ve farklı karakterleri içeren yürekten hikayeleriyle popülerlik kazandı. Haziran ayında yüzde 14,6 izlenme oranıyla sona erdi.

Bu serilerin uyarlandığı orijinal kitaplar da, uyarlamaların başarısının ardından büyük satış rakamlarına ulaşıyor.

Yazar Min Jin Lee’nin bir Apple TV+ dizisine dönüştürülen romanı “Pachinko”, 11 Temmuz’da ön satışlarının başlamasından kısa bir süre sonra iki büyük kitapçı Kyobo ve Aladin’de en çok satan kitap oldu.

Aynı adı taşıyan sekiz bölümlük dizi, bu Mart ayında yayınlandı ve deneyimli aktris Yoon Yuh-jung’un manyetik performansı ve sinematik, ince sahne kompozisyonları aracılığıyla sunulan etkileyici hikayesiyle küresel izleyicilerden ses getirdi.

Serinin Mart ayında yayınlanmasından kısa bir süre sonra orijinal roman, Kore baskısının yayınlanmasından yaklaşık dört yıl sonra Kore’de en çok satan kitap oldu. Ancak, yerel bir yayınevi kitabın sözleşmesini yenilemediği için satışlar askıya alındı. Başka bir yayıncı, yaklaşık üç ay sonra iki bölümden oluşan kitabın yeni bir çevirisi için sözleşme yaptı ve iki kitabı 27 Temmuz ve 2 Ağustos’ta yayınladı.

Coupang Play’in son orijinal dizisi “Anna”, kaynak materyalinin, yazar Chung Han-ah’ın 2017’de yayınlanan “Intimate Stranger” adlı romanının, satışlarını da artırıyor.

YES24’e göre romanın satışları Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 649 arttı ve serinin 24 Haziran’daki galasından hemen sonra Kyobo Kitap Merkezi’nin en çok satanlar listesine girdi.

Altı bölümlük dizi, Yu-mi (Bae Suzy) adlı bir kadının etrafında dönüyor. Hayatından memnun olmayan Anna, sonunda onu bir sefalet çukuruna sürükleyen bir dizi yalan içinde yaşamaya başlıyor. Dizi, ardı ardına üç hafta boyunca akış platformunun en çok izlenenler listesinin başında yer aldı.