Merhaba sevgili SineBlog okuyucuları, ”Bu Hafta” vesilesiyle yeniden birlikteyiz. Bu hafta biri yerli beş film sinema salonlarında yerini aldı. Yerli filmimiz olan Bizim Semtin Çocukları komedi türünde olurken, çocuklar için güzel bir animasyon filmimiz Trolls World Tour izleyenlerine müzikal bir macera sunacak türden. Geriye kalan üç filmimiz de genel olarak aksiyon, dram ve savaş ağırlıklı başarılı yapımlar. Benim sizlere tavsiyem; Apocalypse Now Final Cut, Peninsula ve Bizim Semtin Çocukları. İzleyeceklere keyifli seyirler diler, sinema salonunda hoş vakit geçirmenizi temenni ederim.

Apocalypse Now Final Cut

Francis Ford Coppola’nın efsanevi eseri Apocalypse Now, yönetmenin kurguladığı Final Cut versiyonu 40.yılına özel olarak, restore edilmiş haliyle tekrar seyirci karşısına çıkıyor! Film, Vietnam savaşı sırasında ordu emirlerini hiçe sayarak hareket etmeye başlayan bir özel kuvvetler albayını öldürmekle görevlendirilen yüzbaşı Benjamin Willard’ın bu gizli görev sırasında yaşadıklarını ve savaşın yıkıcılığını konu ediniyor.

40. yılına özel olarak gösterime giren film Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall ve Laurence Fishburn gibi başarılı oyuncuları da bünyesinde barındırması filmi daha da çekici kılıyor. Bugün vizyona girenler arasında yerini alan film 18 yaş ve üzeri savaş ve dram seven izleyicilerini beklemekte!

Train To Busan: Peninsula

Türkçeye ”Yarımada” olarak çevrilen, yönetmenliğini Sang-ho Yeon’un üstlendiği Güney Kore yapımı gerilim ve aksiyon filmimiz bugün vizyona girenler arasında yerini aldı! 2016 yılında gösterime giren zombi filmi Train To Busan’da yaşananların dört yıl sonrasını konu edinen Peninsula, Kore’yi saran zombi istilasından çıkmayı başaran bir askerin, yüklü miktarda parayı getirmek için istilanın merkezine doğru çıktığı zorlu görevde enfekte olmadan hayatta kalanlarla tanışmasıyla birlikte gelişen olayları konu ediniyor.

Peninsula, Busan’a doğru giden bir trende insanlara saldıran zombilerin ülkeyi istilasından dört yıl sonra olan zaman diliminde geçiyor. Harap olmuş Kore Yarımadası’ndan zamanında kurtulmayı başaran eski bir asker oraya geri dönmek için görevlendirilir ve umulmadık bir şekilde istiladan sağ kalanlarla karşılaşır. Peki bu asker hem görevini yerine getirip hemde şahit olduğu bu olayları yarımadadan kaçıp anlatabilecek mi dersiniz? Cevabı elbette yine sinema salonlarında ): Oyuncu kadrosundan da şöyle bir bahsedip bu film için daha fazla uzatmadan gideceğim; Dong-Won Gang, Jung-hyun Lee, Daniel Joey Albright…

Bizim Semtin Çocukları

Yönetmenliğini Hüsnü Hakan Gürtop’un üstlendiği bu haftanın tek yerli macera ve komedi filmi ‘Bizim Semtin Çocukları’ sizlerle! Filmimiz, birlikte büyümüş olan iki yakın arkadaş Yusuf ve Samet’in mahallelerinde yaşadıkları olaylar silsilesini konu alıyor.

Yusuf ve Samet birlikte büyümüş çok yakın iki arkadaştır ve her ikisi de ünlü bir gece kulübünde çalışmaktadır. Yusuf kulübün valesi, Samet ise kapıda koruma görevlisidir. Bu iki arkadaşın sevgilileri vardır ve evlenme hayali kurarlar fakat kendilerini çok farklı olaylar içerisinde bulacaklardır. Başlarına gelecek olaylar son derece karışık, garip ve bir o kadar da komik olduğu için daha fazla anlatmayıp izlemeniz için merak uyandırmak isterim! 2 Ekim’ de vizyona giren filmimizin oyuncu kadrosunu ise şu isimler oluşturmakta; Ümit Kantarcılar, Erdi Ünver, Gizem Karaca, Suzan Aksoy, Kemal Kuruçay…

Trolls World Tour

Yönetmenliğini Walt Dohrn’un üstlendiği 2016 yapımı filmin devamı olan animasyonlu müzikal filmidir Troller Dünya Turu. Animasyon filmimiz Poppy ve Branch’in arkadaşlarını da yanlarına alarak atıldıkları müzikal macerayı konu alıyor. Poppy ve Branch kendilerini daha önce bildiklerinin ötesinde bir dünyaya götürecek olan bir macerada altı diyara dağılmış, altı farklı müzik türüne adanmış altı farklı Troll kabilesi keşfederler.Bu keşifleri neticesinde hayatları çok daha büyük ve çok daha gürültülü bir hal alacaktır. Altı troll kabilesinden Rock kabilesinin Hard rock kraliyet üyesi olan Kraliçe Barb babasının da yardımıyla rock müziğinin egemenliğini sağlamak amacıyla diğer tüm müzik türlerini yok etmek ister. Poppy ve arkadaşları tüm trolleri kurtarmak için farklı yollara başvurup nasıl bir maceraya girişecekler dersiniz? Yanıtı 2 Ekim itibariyle sinema salonlarında! 90 dakika sürecek olan animasyon ve komedi filmimiz çocuk seyircilerini tatmin edeceğe benziyor!!

The Shed

Dilimize ‘Kulübe’ olarak çevrilen, yönetmenliğini Frank Sabatella’nın üstlendiği gerilim filmi olan The Shed bugün sinema salonlarında yerini alan filmler arasında yerini aldı! Filmimiz, ölümcül bir yaratıkla karşı karşıya kalan bir gencin yaşadıklarını konu ediniyor. Liseye giden ve şartlı tahliye altında olan 17 yaşındaki Stan, dedesinin vesayeti altında onunla birlikte yaşar. Stan ile kasabanın zorba gençleri arasında bir gerilim vardır ve alkol bağımlısı olan dedesi bu durumla ilgilenmez. Stan kendi başının çaresine bakmak zorunda kalacak ve tüm bunların yanında uğraşması gereken bir sorun daha olacaktır; kulübelerinde ölümcül bir yaratığın yaşadığını öğrenecek ve hayatı bambaşka bir hal alacaktır. Yaratıkla önce tek başına savaşmaya çalışan Stan daha sonra kasabadaki zorbaların yaratığı öğrenmesiyle birlikte şeytani bir plan yapacaktır! Başrollerini Jay Jay Warren, Cody Kostro, Soffia Happonen’ın paylaştığı film sinema salonlarında gerilim severleri beklemekte.