Kısa filmleri ve dizi senaryoları ile tanınan Gizem Kızıl, Ankara Film Festivali kapsamında gösterilen ve Ulusal Uzun Film kategorisinde yarışan ilk uzun metrajlı filmi Bana Karanlığı Anlat gösterimi sonrası yapımcı Bulut Reyhanoğlu ile birlikte salondan gelen soruları yanıtladı.

Salondaki seyircilerin beğenisini toplayan filminin, kendisinin yazdığı senaryosu hakkında sorulan bir soruya Kızıl, çevresinde gördüğü şeyleri beyaz perdeye aktardığını ve karakterleri bildiği insanları düşünerek kurguladığını söyledi. Kara komedi türünden bahsederken hayatın doğal komikliğine, hastalık ve cenazede bile gülünebilecek şeyler bulunabileceğine, filmindeki gülünen sahneleri gülünsün diye yazmadığına vurgu yapan Gizem Kızıl oyuncu seçiminde ise uzun diyalogları kaldırabilecek tiyatro kökenli oyuncular seçmeye dikkat ettiğini belirtti.

Tek mekânda geçen Bana Karanlığı Anlat filminin tek mekânda geçmesinin nedeninin bütçesel sınırlılıklar olup olmadığı yönündeki soruya hem Kızıl hem de Reyhanoğlu cevap verdi. Kızıl ilk filminin çekilebilir olmasına özen gösterdiğini ancak filmi en başta kurgularken tek mekânda geçmesi konusuna karar verildiğini, Reyhanoğlu da filmde bütçe açısından pek çok yerden kesintiler yapılmak zorunda kalındığını ancak filmin hikayesinin tek mekânda geçecek şekilde kurgulandığını ve filmde geçen mekânın özel olarak yaratıldığını iletti.

İlk uzun metrajlı filmi Bana Karanlığı Anlat filmini izlediğinde filmin içine sindiğini belirten Gizem Kızıl, imkanlar dahilinde çekilebilecek olan film ne ise onu çektiğini ancak çekeceği ikinci film için de özeleştirileri olduğunu ifade etti.

Birçok önemli filmin yarışacağı ve gösterileceği Ankara Film Festivali 11 Kasım tarihine kadar Büyülü Fener Sineması’nda Ankara izleyicisi ile buluşmaya devam edecek.