Yazar Park HyeJin

Çeviren Mutlu Binark

Seul Bağımsız Film Festivali (SIFF) 2022, 1 Kasım (Perşembe) günü Seul’deki CGV Art House Apgujeong’da başladı. 22 yıldır SIFF ile birlikte olan Aktör Kwon Haehyo’nun sunuculuğunu yaptığı açılış töreni, filmlerin sürekli olarak daha iyi bir gelecek için çizmesine işaret etmek için “Aşk Sanatı” sloganına temellenen bir fragmanla açıldı.

Açılış bildirisinin ardından 9 gün boyunca seyirciyle buluşacak 127 film tanıtıldı. Festival, bu yıl tarihinin en yüksek film başvuru sayısına sahip oldu. Kısa Yarışma Bölümü’nde 28, Uzun Metraj Yarışma Bölümü’nde 13 film olmak üzere toplam 1.574 film başvurdu ve 127 film özenle seçilerek doğrudan seyirciyle buluşturuldu. Ayrıca Yeniler Bölümü’ne 20, Festival Seçimi Bölümü’ne 40, Bağımsız Film Arşivi’ne 9, Uluslararası Davet’e 8, Yerel Sinema Bölümü’ne 8 film davet edildi. SIFF, bu yıl açılış töreninde yeni destek programları tanıtarak, yeni oyuncu ve yönetmenleri destekleme ve bağımsız filmleri çeşitli kanallar aracılığıyla izleyicilere tanıtma konusundaki kararlılığını dile getirdi.

Seul Bağımsız Film Festivali 2022’nin açılış törenine festivalin jüri üyeleri  Yönetmen Park Donghoon, Yönetmen Lee Dongeun, Yönetmen Lee Ranhee ve Yönetmen Lim Sunae katıldı. Ayrıca açılış törenine Kore Film Konseyi Başkanı Park Kyong,, Kore Bağımsız Film ve Video Derneği ve Kore Film Arşivleri de dahil olmak üzere birçok film yapımcısı ve film festivali yetkilisi katıldı. Açılış törenine Busan Uluslararası Film Festivali, Bucheon Uluslararası Fantastik Film Festivali, Londra Doğu Asya Film Festivali, Jeonju Uluslararası Film Festivali, DMZ Uluslararası Belgesel Film Festivali ve Seul Uluslararası Kadın Filmleri Festivali temsilcileri de destek için katıldı.

http://www.koreanfilm.or.kr/eng/news/news.jsp?pageIndex=1&blbdComCd=601006&seq=5884&mode=VIEW&returnUrl=&searchKeyword=&s=09