Merhaba sevgili SineBlog okuyucuları! Hepinizin iyi olduğunu umarak bu hafta vizyona giren 6 filmden bahsetmek istiyorum. Biri Türk yapımı, biri 3 boyutlu animasyon olmak üzere korku, dram ve aksiyon dolu 6 film sinema salonlarında siz değerli izleyicilerini bekliyor! ”The New Mutants” ve ”Uzun Zaman Önce” sizlere önerebileceğim iki başarılı yapımlar. Keyifli seyirler diler, sinema salonunda hoş vakit geçirmenizi temenni ederim.

Uzun Zaman Önce

Cihan Sağlam’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dram ve gizem türünde olan yerli filmimiz ‘Uzun Zaman Önce’ bugün vizyona giren filmler arasında yerini aldı. Konusunu bir süredir ilişkilerinde problemler yaşadığı eşi Sevgi’nin kendisini aldattığını düşünen Ahmet’in hikayesi oluşturuyor. Ahmet kasabanın kuaförü olan Sevgi ile evlidir ve ilişkilerinde bir süredir sorun yaşamaktadırlar. Ahmet Sevgi’nin kendisini aldattığına inanır ve son zamanlarda ortalıkta gördüğü bir yabancı bu şüphesini pekiştirir. Bir gün panik içinde kardeşi Mehmet’i arayarak bulaştığı beladan kurtulmak için yardım ister.

Kardeşine yardım etmekten başka çaresi olmadığını anlayan Mehmet çaresiz kardeşinin yanına gelir.Uzun ve karanlık bir gecede kendilerini beklenmedik bir cinayetin ortasında bulan kardeşlerin öyküsü toplumsal bir meseleye ışık tutması açısından da önem taşıyan filmlerimizden olmaya aday! Oyuncu kadrosunu Esra Bezen Bilgin, Onur Dikmen, Sevinç Erbulak , Serdar Orçin ve Nihan Okutucu’nun oluşturduğu film siz değerli seyircilerini sinema salonlarında beklemekte…

The New Mutants

The New Mutants, Marvel Comics’in aynı adlı süper kahraman takımından uyarlanan Amerikan yapımı süper kahraman filmidir. X-Men film serisinin on birinci filmi olacak olan yapımın yönetmen koltuğunda ise Josh Boone oturmakta. X-Men evreninde geçen The New Mutants, mutant olduklarını yeni keşfeden bir grup gencin, bulundukları mutant rehabilitasyon merkezinin sandıkları gibi bir yer olmadığını ortaya çıkarmalarıyla gelişen olayları konu ediniyor.

Önceleri kendi iyilikleri için bu rehabilitasyon merkezinde tutulduklarına inandırılan gençlerin gerçeği anlamasıyla birlikte verecekleri mücadele izlenmeye değecek gibi hissettirdi bana. Sizlerde de böylesi bir his uyandırdıysa ve bilim kurgu seviyorsanız 11 Eylül’de vizyona giren filmimiz sizleri beklemekte!

Break the Silence: The Movie

Türkçeye, Sessizliği Kırın: Film olarak çevrilen, Park Jun-soo tarafından yönetilen Güney Koreli bir müzik belgesel filmidir. Ünlü K-Pop grubu BTS üyelerinin çıktıkları turneyi anlatan belgeselimiz izleyicilerine BTS üyelerinin hikayelerinin iç yüzünü anlama olanağı sunmasının yanında turne boyunca gezdikleri ülkelerden güzellikleri de sunması açısından keyifli bir yapıma benziyor. 10 Eylül’de sinema salonlarında yerini alan 95 dakikalık belgeselimiz ülkemizdeki BTS hayranlarının ilgisini çekebilecek ve onlarını sevindirecek türden!

Onward

Onward, bir diğer ifadeyle ‘Hadi Gidelim’ Walt Disney Pictures için Pixar Animasyon Stüdyosu tarafından üretilen 3 boyutlu animasyon filmidir. Yönetmenliğini Dan Scanlon’un üstlendiği film planlandığı gibi 11 Eylül’de Türkiye’de vizyona girdi. Konusunu, iki elf erkek kardeş olan lan ve Barley’in ölen babalarını bir günlüğüne geri getirmek için arayışa çıkmaları oluşturuyor. Bu iki elf kardeş çok küçükken ölen babalarıyla bir gün geçirmek için orada hala biraz sihir olup olmadığını keşfetmek için yolculuğa çıkacaklardır fakat bu yolculukları bazı engellerle ve hayal edilemeyen keşiflerle dolu olacak gibi! Kardeşler ve paylaştıkları bağ hakkında izleyenlere müthiş bir zevk yaratacağını düşündüğüm animasyon filmimizin seslendirme ekibinden bahsetmeden edemeyeceğim; Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus ve Octavia.

Force of Nature

Türkçeye ‘Fırtınalı Soygun’ olarak çevrilen, Cory Miller’in senaryosunu yazdığı, Michael Polish’in yönetmenliğini üstlendiği Amerikan yapımı aksiyon filmidir. Konusunu, fırtınalı bir gecede büyük bir soygun geçekleştirmeye çalışan çeteyi durdurmak için zorlu bir mücadeleye girişen bir polisin hikayesi oluşturuyor. Büyük bir soygunplanlayan bir çete, kasırga tüm şehri ele geçirdiğinde harekete geçer. Suçluların bir binayı istila etmesinin ardından olay yerine gelen polisler binada oturan insanların tahliye edilmesini planlar ancak kasırga olması insanların tahliye edilmesini riskli hale getirecektir. İnsanların tahliye edilmesini tehlikeli bulan bir polis dedektifi onları korurken zorlu bir savaşa girişecektir. 11 Eylül’ de sinema salonlarında yerini alan bu başarılı yapımın birde başarılı bir oyuncu kadrosu bulunmakta; Emile Hirsch, Mel Gibson, Kate Bosworth, David Zayas…

The Dark Within

Yönetmenliğini David Ryan Keith’in üstlendiği, hem konusu itibariyle hemde oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir filmdir The Dark Within. 2019 yapımı olan fakat pandemi dolayısıyla sinema salonlarında yerini 11 Eylül’ de alabilmiş korku türündeki filmimizin konusunu farklı güçlere sahip olan dengesiz bir adamın karanlıklarla dolu yolculuğu oluşturur. Ebeveynlerinin ortadan yok olmasının arkasındaki sır perdesini aralamaya çabalayan, psişik güçlere sahip bu adam ebeveynlerinin ortadan kaybolmasını çözmek için her şeyin başladığını düşündüğü yere dönecek ve bu sırrı çözmeye çabalayacaktır. Bu yolculuğunda tehlikeli insanlar ve hayal edebileceğinden çok daha kötü şeyler öğrenecek fakat geri dönmeyi hiç düşünmeyip mücadele etmeyi seçecektir! Gerilim temasının iyi işlendiğini düşündüğüm ve izlenmeye değer bulduğum filmimizin oyuncu kadrosunda ise şu isimler bulunmakta; Kendra Carelli, Paul Flannery, Mark Wood.