Merhaba sevgili SineBlog okuyucuları. Ben her hafta olduğu gibi bu hafta da vizyondakileri takip edip sizler için ufak bir tanıtım yapmaya çabaladım! Bu hafta 6 yapım sinema salonlarında izleyicilerini ağırlamaya başladı. Biri belgesel olmak üzere altı film vizyonda! Filmlerimiz, gerilim, korku ve gizem sevenlerin ilgisini çekebilecek başarılı ve önemli yapımlar olmakla birlikte konuları itibariyle sizleri şaşırtacak türden. Belgeselimiz ise çokça önem taşıyan bir konuya değinmiş ve izleyenleri mekanın büyüsüyle baş başa bırakacak Ruken Tekeş imzalı belgeselimiz… Bu keyifli yapımları izleyeceklere keyifli seyirler diler, sinema salonunda hoş vakit geçirmelerini temenni ederim.

Mulan

Mulan, Niki Caro tarafından yönetilen Amerikan aksiyon drama filmidir. Film, Çin’de ”Mulan’ın halk şarkısı” üzerine kuruludur ve Disney’in 1998 yapımlı aynı adlı animasyon filminin canlı çekim uyarlamasıdır. Konusunu Çinli genç bir kadının erkek kılığına girerek hasta babası yerine imparatorluk ordusu adına çarpışmasını ve bu süreçte Çin’in gelmiş geçmiş en cesur kahramanlarından biri olma hikayesi oluşturuyor.

Çin imparatorunun her aileden bir erkeğin imparatorluk ordusu adına savaşması kararını verince onurlu bir savaşçının kızı Hua Mulan hasta babasının yerine geçip erkek kılığına bürünecek ve birçok zorluğu sırtlanacaktır! 4 Eylül’ de vizyona giren filmin oyuncu kadrosu ise şu şekilde; Yifei Liu, Jason Scott Lee, Donnie Yen, Li Gong…

Davetsiz

Yönetmenliğini Brett Pierce ve Drew T. Pierce’nin üstlendiği korku türünde olan filmdir. Film, annesiyle ayrı olan, yaz tatili için babasının yanına gelen genç Ben’in komşularında yaşanan garip olaylara şahit olduktan sonra gelişen olayları konu alıyor. Ben geldiği bu yeni çevreye uyum sağlamaya çalışırken yan komşularının evinde tuhaflıklar olduğunu sezer ve araştırmaya koyulur. Bu araştırma sonucunda da komşularının, insanları ele geçirip, çocukları avlayan bin yaşında bir cadı olduğunu öğrenir!

Peki ya Ben bu öğrendiklerinin karşısında ne yapacak ve nasıl üstesinden gelecek dersiniz? 4 Eylül’de vizyona giren filmimiz bu sorunuzu yanıtlayacak ve zaman zaman da korku dolu anlar yaşatacağa benziyor! 95 dakika süren filmin oyuncu kadrosundan bahsedek olursam; John-Paul Howard, Piper Curda, Jamison Jones, Azie Tesfai…

Pretoria’dan Kaçış

Film, 1970’li yıllarda gizli operasyonlarda çalışmaktan tutuklanan Tim Jenkin ve Stephen Lee’nin hikayesini konu ediyor. 12 yıl hapse mahkum edilen ikili, yüksek güvenlikli Pretoria hapishanesine gönderilir. Fakat bu gençler bu yüksek güvenlikli hapishaneden kaçma planları ve çalışmaları içerisine gireceklerdir.

Aylar süren hazırlıkları ardından el yapımı tahta anahtarlar üreterek özgürlüklerine kavuşacakları anın hayallerini kuran gençlerin inanılmaz mücadelesi ve imkansızı başarma yolunda attıkları kararlı adımlar izleyenlerini şaşırtmayı vaad ediyor! Yönetmen koltuğunda Francis Annan’ın oturduğu, Daniel Radcliffe’nin baş rolünde yer aldığı gerilim filmimiz 4 Eylül’ de sinema salonlarında yerini aldı ve izleyicilerini bekliyor.

Antebellum

Gerard Bush ve Christopher Renz’in yönettiği Antebellum, başarılı bir yazar ve güzel bir aile hayatı olan Veronica Henley’nin bir gece evine dönerken kaçırıldıktan sonra yaşadıklarını konu edinir.

Veronica Henley kendisini korkunç bir gerçekliğin içinde sıkışmış bulacak ve akıllara durgunluk veren gizemi çok geç olmadan çözmek zorunda kalacaktır. Amerikan yapımı gerilim türünde olan filmimiz 4 Eylül’ de sinema salonlarında yerini aldı!

Sırlar Kitabı

Regis Roinsard tarafından yönetilen Fransız yapımı gerilim filmidir Sırlar Kitabı. Konusunu, Dedalus isimli çok satan roman serisinin üçüncü kitabının aynı anda çevrilmesi için bir eve çağırılan dokuz farklı ülkeden tercümanın, kitabın ilk on sayfasının internete sızması sonrasında zan altında kalmalarıyla gelişen olaylar oluşturur.

Farklı ülkelerden gelen dokuz çevirmen bir malikanede izole edilmesine ve dış dünyayla tüm bağlantılarını kesmelerine rağmen sayfalar yavaş yavaş dışarı sızmaya başlar ve bu sızıntının sebebi ne pahasına olursa olsun bulunmaya çalışılacaktır! Başrollerini Lambert Wilson ve Alex Lawther’ın paylaştığı film 4 Eylül’de gizem, gerilim kategorisinde vizyona girdi ve gerilim severleri beklemekte!

Aether

Senaryosu ve yönetmenliği Ruken Tekeş’e ait olan belgesel filmimiz Aether, bizlere Hasankeyf’in sular altında kalmadan önceki o muazzam ruhunu hissettireceği dolayısıyla oldukça önemli. Hasankeyf ruhunun hafızalardaki yerini koruyacak olan yapım, doğanın doğum-ölüm-yeniden doğuş döngüsüne yargılardan uzak, özgür bakışlı bir yolculuk yapmanıza vesile olacak türden.

Yönetmen Ruken Tekeş, kadim topraklarda 21 gün boyunca Hasankeyf’in ruhunu gözler önüne sermeye, bölgenin özünü, hisler ve gözlemler aracılığıyla yakalamaya çalışmış ve bizlere çok özleyeceğimiz bu yapının kalıcı eserini bırakmış! 4 Eylül’de vizyona giren belgesel filmimiz ilgililerini dört gözle beklemekte…