3-11 Kasım tarihleri arasında Dünya Kitle İletişim Vakfı Tarafından 33. kez düzenlenen Ankara Film Festivali’nde ödül alan filmler belli oldu. Cernmodern’de gerçekleşen ödül töreninde  Ulusal Uzun Film, Ulusal Proje Geliştirme, Ulusal Belgesel Film, Ulusal Kısa Film kategorilerinde ödüller verildi.

Suna, Mukavemet, LCV (Lütfen Cevap Veriniz), Kurak Günler, Klondike, Karanlık Gece, Kar ve Ayı, Ela ile Hilmi ve Ali, Çilingir Sofrası, Bomboş, Kabahat ve Bana Karanlığı Anlat filmlerinin yarıştığı Ulusal Uzun Film Yarışması’nda;

En İyi Film Ödülüne Emin Alper’in yönettiği Kurak Günler layık görüldü!

Jüri Özel Ödülü Karanlık Gece filmine giderken filmi yöneten Özcan Alper En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü!

Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü Ela ile Hilmi ve Ali filminin yönetmeni Ziya Demirel’e verildi.

Onat Kutlat En İyi Senaryo Ödülüne Kurak Günler filminin senaryosunu yazan yönetmen Emin Alper layık görüldü.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Ela ile Hilmi ve Ali filminden Ece Yüksel’e, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise Kurak Günler filmindeki performansı ile Selahattin Paşalı’ya gitti.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülünü Kurak Günler filmindeki performansı ile Selin Yeninci alırken, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü Kurak Günler’den Erdem Şenocak’a verildi.

Festival’de Mansiyon Ödülü Çilingir Sofrası ile Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen’e gitti.

En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik ödülleri ile Maryna Er Gorbach’ın yönetmenliğini üstlendiği, Bulut Reyhanoğlu’nun yapımcılığını yaptığı Klondike filmi üç ödülü birden almış oldu.

En İyi Kurgu Ödülünü’ne Emin Alper’in yönettiği Kurak Günler’in kurgusunu üstlenen Özcan Vardar ve Eytan İpeker layık görüldü.

SİYAD En İyi Film Ödülünü Özcan Alper’in yönettiği Karanlık Gece filmi aldı.

Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği, Bulut Reyhanoğlu’nun yapımcılığını üstlendiği Crossroads En İyi Film olurken, Ulusal Kısa Film Yarışmasında Benhür Bolhava’nın Koyun filmi En İyi Film ödülünü aldı.

“Gordion’un Çobanları” ile Vekam Özel Ödülü’ne Kadir Uluç layık görülürken, ilk ya da ikinci filmini çekecek yönetmenlere verilen Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği’nde Barış Fert ve İpek Erden’in “Her Şeyi Hatırlarmış Gibi” projesi en iyi proje seçildi.